Kalėdinis Pyragas - Meduolis su grietine, kardamonu, gvazdikėliais ir cinamonu
Kategorija: Desertai
Man labai ir labai patinka kai, visi mano namai pradeda kvepėti įvairiausiais kalėdiniais prieskoniais. Tas kvapas yra tiesiog užburiantis. Ir tada visai nenorėdama ir nejausdama pradedi galvoti apie savo šeimos Kalėdas. Man tas visas laukimo metas yra stebuklingas. Šį kartą kepiau kalėdinį pyragą - meduolį, kurio recepto išmokau iš savo močiutės ir labai noriu su Jumis visais pasidalinti. Esu tikra, kad Jums patiks. :)
Gaminant buvo naudojama kepimo skarda 24 centimetrų skersmens.
1. Pirmiausia, jei Jūsų turimas medus yra kietas, tai jį ištirpinkite garų vonelėje.
2. Tada į medų suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
3. Tada kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabalsta bei patrigubėja. Įmaišykite pravėsusį medų.
4. Tuomet į grietinę sudėkite sodą ir gerai išmaišykite (šitaip ją nugesiname).
5. Grietinės masę supilkit į pyragą ir atsargiai išmaišykite. Įsijokite miltus.
6. Po to tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą.
7. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 45 minutes. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar pyragas jau yra iškepęs (ištrauktas iš kepinio centro, jis turi likti sausas).
8. Iškepusį pyragą atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir lepinkitės!
Gaminant buvo naudojama kepimo skarda 24 centimetrų skersmens.
Ingredientai
- miltai: 3 stiklinių
- cukrus: 1 stiklinės
- grietinė: 1 stiklinės
- medus: 1 stiklinės
- soda: 1 arbatinio šaukštelio
- kiaušiniai: 2
- cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- maltas kardamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti gvazdikėliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia, jei Jūsų turimas medus yra kietas, tai jį ištirpinkite garų vonelėje.
2. Tada į medų suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
3. Tada kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabalsta bei patrigubėja. Įmaišykite pravėsusį medų.
4. Tuomet į grietinę sudėkite sodą ir gerai išmaišykite (šitaip ją nugesiname).
5. Grietinės masę supilkit į pyragą ir atsargiai išmaišykite. Įsijokite miltus.
6. Po to tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą.
7. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 45 minutes. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar pyragas jau yra iškepęs (ištrauktas iš kepinio centro, jis turi likti sausas).
8. Iškepusį pyragą atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra ir lepinkitės!
Raktažodžiai:
grietine, miltai, cukrus, pyragas, desertas, meduolis, soda, kiausiniai, cinamonas, kardamonas, gvazdikeliai
Veganiškas aguonų pyragas
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis pagal Beatą
Padažas prie lašišos iš grietinėlės
Naminis saldus varškės sūris su razinomis
Raudonų serbentų pagardas
Švediškas obuolių pyragas su grietinėle
Oriniai varškėčiai su grietine orkaitėje: tiesiog stebuklingas skonis!
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Įdaryti baklažanai su vištiena, daržovėmis ir feta sūriu
Varške ir lašiša įdarytos bulvės
Itališkos salotos su tunu ir ryžiais
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Paprasti čenakai su malta mėsa
Grybų sriuba su sorų kruopomis
Karšto vyno receptas
Varškės kokteilis - tikrai tokį gaminsitės dar ne kartą
Rūkyta žuvis kamado tipo kepsninėje - rūkyti ešeriai
Šokoladinis pyragas - Šokoladainis be kiaušinių
Riešutinis pyragas
Skanūs ir traškūs vafliai su šokoladu, kondensuotu pienu ir riešutais
Močiutės bulka - batonas
Ravioli padažas iš sviesto
Naminis kugelis su rūkytomis kiaulės ausimis (ruoštas su pienu)
Apverstas rabarbarų pyragas su migdolų miltais ir jogurtu