Minkšti ir purūs senoviniai obuolių zefyrai

Kategorija: Desertų receptai


Minkšti ir purūs senoviniai obuolių zefyrai

Paskelbė:

Šie obuolių zefyrai, gaminami iš natūralių ingredientų, yra ne tik subtiliai gardūs, bet ir nostalgiškai primena senovinius saldumynus. Jie puikiai tinka tiek kaip desertas prie arbatos, tiek kaip daili dovana artimiesiems. Zefyrai yra minkšti, lengvi ir išraiškingai kvepiantys vanile bei keptais obuoliais.


Nauda sveikatai

  • Antaniniai obuoliai – puikus skaidulų, vitaminų C ir E šaltinis, stiprinantis imuninę sistemą ir gerinantis virškinimą.
  • Želatina – naudinga sąnariams ir odos elastingumui palaikyti.
  • Natūralūs saldikliai – švelniai subalansuotas cukraus kiekis suteikia energijos be perteklinio saldumo.


Ingredientai

  • antaniniai obuoliai: 250 gramų (kepti ir pertrinti per sietelį)
  • cukrus: 250 gramų
  • želatina: 30 gramų (naudojau kiaulienos)
  • kiaušinių baltymai: 1
  • vanduo: 60 mililitrų (želatinai)
  • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
Sirupui:
  • cukrus: 450 gramų
  • vanduo cukrui: 150 mililitrų
Apiberimui:

cukraus pudra (arba krakmolas)


Recepto paruošimas

1. Pastebėjimas: Gaminant šiuos zefyrus prireiks didesnio dubens plakimui (~7 litrų) ir mažiausiai 4 padėklų arba orkaitės skardų įtiestų kepimo popieriumi.

2. Pirmiausia obuolius perpjauname perpus, pašaliname šerdis ir padėjus odele į viršų kepame orkaitėje, kol pataps minkšti.

3. Atvėsiname ir pašaliname odeles, tada pertriname per sietelį.

4. Obuolių masę sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušinio baltymu, plakame virtuvės kombainu, kol masė pabals.

5. Želatiną užpilame vandeniu ir išbrinkiname. Išbrinkusią dalimis sudedame į obuolių plakinį.

6. Sirupas: Cukrų užpilame vandeniu, paliekame ant vidutinio kaitrumo ugnies virti, nemaišome. Verdame, kol pasiekia 115 laipsnių temperatūrą.

7. Tada karštą sirupą supilame į obuolių masę, plakame kombainu vidutinių greičiu, kol abi masės susimaišys, po to padidiname greitį iki maksimalaus ir plakame, kol masė beveik atvės.

8. Ant kepimo popieriaus išspaudžiame su konditeriniu maišeliu norimo dydžio zefyrus.

9. Paliekame mažiausiai porai valandų arba per visą naktį, kad sutvirtėtų.

10. Po to gausiai apiberiame cukraus pudra arba krakmolu, virtuvine mentele atkeliame po puselę ir suklijuojame po dvi. Jei koks kraštelis lips, dar pabarstome papildomai pudros arba krakmolo.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook