Sultingas ir purus obuolių pyragas su vanile

Kategorija: Desertų receptai


Sultingas ir purus obuolių pyragas su vanile

Paskelbė:

Ingredientai

  • Kiaušiniai: 4 vnt
  • Kvietiniai miltai: 200 g
  • Cukrus: 100 g
  • Sviestas: 100 g
  • Obuoliai: 4 nedideli
  • Kepimo milteliai: 1 a.š.
  • Druska: žiupsnelis
  • Vanilės ekstraktas: 1 a.š.


Recepto paruošimas

1. Sviesto paruošimas: Sviestas ištirpdomas nedideliame puode, tuomet paliekamas, kol visiškai atvėsta.

2. Kiaušinių plakimas: Giliame dubenyje kiaušiniai plakami su cukrumi, druska ir vanilės ekstraktu, kol masė tampa šviesi, puri ir šiek tiek tiršta.

3. Sviesto įmaišymas: Į kiaušinių ir cukraus masę atsargiai pilamas atvėsintas sviestas, viskas maišoma švelniais judesiais.

4. Sausų ingredientų ruošimas: Atskiras dubuo naudojamas miltams ir kepimo milteliams persijoti, kad jie būtų vientisi ir purūs.

5. Tešlos formavimas: Sausi ingredientai po truputį beriami į šlapią mišinį, švelniai maišant tešlą, kol gaunama vientisa konsistencija.

6. Obuolių paruošimas: Obuoliai nulupami, sėklos pašalinamos, tada jie sutarkuojami stambia tarka.

7. Obuolių įmaišymas: Tarkuoti obuoliai kruopščiai įmaišomi į tešlą, užtikrinant, kad jie tolygiai pasiskirstytų.

8. Kepimo formos paruošimas: Kepimo forma (24 cm skersmens) ištepama sviestu arba išklojama kepimo popieriumi.

9. Tešlos perkėlimas: Paruošta tešla supilama į kepimo formą ir tolygiai paskirstoma.

10. Kepimas: Orkaitė įkaitinama iki 180°C. Pyragas kepamas apie 45 minutes, kol viršus įgauna auksinį atspalvį, o įsmeigtas pagaliukas ištraukus lieka sausas.

11. Atvėsinimas: Pyragas paliekamas atvėsti kepimo formoje apie 10 minučių, po to perkeliama ant grotelių pilnam atvėsinimui.

12. Patiekimas: Pyragas supjaustomas porcijomis ir patiekiamas šiltas arba atvėsęs, puikiai derantis su arbata ar kava.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook