Sultingas ir purus obuolių pyragas su vanile
Kategorija: Desertų receptai

Ingredientai
- Kiaušiniai: 4 vnt
- Kvietiniai miltai: 200 g
- Cukrus: 100 g
- Sviestas: 100 g
- Obuoliai: 4 nedideli
- Kepimo milteliai: 1 a.š.
- Druska: žiupsnelis
- Vanilės ekstraktas: 1 a.š.
Recepto paruošimas
1. Sviesto paruošimas: Sviestas ištirpdomas nedideliame puode, tuomet paliekamas, kol visiškai atvėsta.
2. Kiaušinių plakimas: Giliame dubenyje kiaušiniai plakami su cukrumi, druska ir vanilės ekstraktu, kol masė tampa šviesi, puri ir šiek tiek tiršta.
3. Sviesto įmaišymas: Į kiaušinių ir cukraus masę atsargiai pilamas atvėsintas sviestas, viskas maišoma švelniais judesiais.
4. Sausų ingredientų ruošimas: Atskiras dubuo naudojamas miltams ir kepimo milteliams persijoti, kad jie būtų vientisi ir purūs.
5. Tešlos formavimas: Sausi ingredientai po truputį beriami į šlapią mišinį, švelniai maišant tešlą, kol gaunama vientisa konsistencija.
6. Obuolių paruošimas: Obuoliai nulupami, sėklos pašalinamos, tada jie sutarkuojami stambia tarka.
7. Obuolių įmaišymas: Tarkuoti obuoliai kruopščiai įmaišomi į tešlą, užtikrinant, kad jie tolygiai pasiskirstytų.
8. Kepimo formos paruošimas: Kepimo forma (24 cm skersmens) ištepama sviestu arba išklojama kepimo popieriumi.
9. Tešlos perkėlimas: Paruošta tešla supilama į kepimo formą ir tolygiai paskirstoma.
10. Kepimas: Orkaitė įkaitinama iki 180°C. Pyragas kepamas apie 45 minutes, kol viršus įgauna auksinį atspalvį, o įsmeigtas pagaliukas ištraukus lieka sausas.
11. Atvėsinimas: Pyragas paliekamas atvėsti kepimo formoje apie 10 minučių, po to perkeliama ant grotelių pilnam atvėsinimui.
12. Patiekimas: Pyragas supjaustomas porcijomis ir patiekiamas šiltas arba atvėsęs, puikiai derantis su arbata ar kava.
Panašūs receptai











