Paprastas ir naudingas grikių desertas

Paprastai pagaminamas, bet tuo pačiu labai naudingas grikių desertas, kuris skystina kraują, pakelia hemoglobiną ir taip pat valo kraujagysles nuo cholesterino.
Deserto nauda:
1. Pirmiausia datules užpilame vandeniu ir pamirkome 60 minučių.
2. Paskui mirkytas datules, maltus grikius bei linų sėmenis sumaišome ir sutriname mikseriu iki vienalytės masės.
3. Proceso metu įmaišome porą šaukštų kakavos miltelių, druskos bei medaus pagal savo skonį.
4. Pagal skonį galite į "tešlą" įdėti truputį vanilės, bet tai nėra būtina.
5. Paliekame masę pastovėti, o po to sudedame ant maistinės plėvelės ir suvyniojame "dešrelės" forma.
6. Palaikome šaldytuve - ir galite supjaustyti ritinėliais bei skanauti!
7. Patarimas: Šiame deserte gražiai atrodys įvairūs riešutai, be to, jie desertui suteiks papildomos naudos.
Deserto nauda:
- Grikiai padidins Jūsų hemoglobino koncentraciją. O taipogi askorbo ir folio rūgščių lygį, kurie užtikrina gerą geležies pasisavinimą bei skystina kraują.
- Dėka savo unikalios sudėties grikių desertas teigiamai paveiks kraujodaros procesą, valys kraujagysles nuo cholesterino, palaikys normalų cukraus lygį kraujyje bei saugos nuo ligų visą širdies ir kraujagyslių sistemą.
- Medikai patvirtina, kad reguliarus patiekalų iš šių naudingų grūdų vartojimas aktyvuos eritrocitų gamybą. Jūs greitai pastebėsite, kaip dėl to pagerėja Jūsų psichoemocinė būklė, pagerėja išvaizda, itin pradžiugina oda.
- Desertas pagamintas iš grikių su kitais naudingais ingredientais taip pat nekenkia svoriui. O jame esantys flavanoidai užkirs kelią piktybinių auglių augimui.
Ingredientai
- grikių kruopos: 1 stiklinės (sumalame kavamale)
- sumaltos linų sėmenys: trečdalio stiklinės (užpilame puodelyje 7 valgomaisias šaukštais vanens)
- datulės: 100 gramų (pašaliname kauliukus arba perkame be jų)
- kakavos milteliai
- druska
- medus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia datules užpilame vandeniu ir pamirkome 60 minučių.
2. Paskui mirkytas datules, maltus grikius bei linų sėmenis sumaišome ir sutriname mikseriu iki vienalytės masės.
3. Proceso metu įmaišome porą šaukštų kakavos miltelių, druskos bei medaus pagal savo skonį.
4. Pagal skonį galite į "tešlą" įdėti truputį vanilės, bet tai nėra būtina.
5. Paliekame masę pastovėti, o po to sudedame ant maistinės plėvelės ir suvyniojame "dešrelės" forma.
6. Palaikome šaldytuve - ir galite supjaustyti ritinėliais bei skanauti!
7. Patarimas: Šiame deserte gražiai atrodys įvairūs riešutai, be to, jie desertui suteiks papildomos naudos.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Gaivus varškės desertas "Senoji Ryga"

Nekeptas sausainių ir varškės desertas su kondensuotu pienu, pistacijomis ir slyvomis

Grikių blynai su baravykais

Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke

Saldainiai: braškės šokolade - greitai pagaminamas desertas

Grikių ir burokėlių salotos

Dalgona sūrio desertas

Ryžių ir grikių košė "Gardžioji"

Morkų sultys - nauda ir 2 receptai

Sluoksniuotos tešlos desertas su grietinėle ir maskarpon

Niekada neišmeskite sudygusių česnakų. Tai - neatleistina klaida!

Dilgėlė - tikras pavasario daktaras. Štai kaip ją naudoti

6 vaisiai, kurie būtini mūsų organizmui kasdien

Sužinokite, nuo kokių problemų gali padėti angliukai!

Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis

Latviškas juodos duonos desertas

Greita ir labai skanu – grikių kotletai

Grikių apkepas su morkomis ir sūriu

Tai bent gėrimas! Valo organizmą, normalizuoja spaudimą, stiprina nagus

Grikiai su burokėliais ir fetos sūriu

GRIKIŲ KOTLETAI (VOS 5 INGREDIENTAI)

GRIKIŲ BLYNAI | RECEPTAS

RECEPTAS: GRIKIŲ BLYNAI

Grikių apkepas su morkomis