Meduolinis keksas be kiaušinių ir pieno produktų
Kategorija: Desertų receptai

Ingredientai
- Kvietiniai miltai: 300 g
- Kepimo milteliai: 1,5 arb. š.
- Druska: 0,5 arb. š.
- Cinamonas: 2 arb. š.
- Imbiero milteliai: 2 arb. š.
- Maltas muskatas: 0,5 arb. š.
- Malti gvazdikėliai: 0,5 arb. š.
- Pipirai: žiupsnis
- Augalinis sviestas: 115 g (arba margarinas)
- Rudasis cukrus: 200 g
- Klevų sirupas: 50 ml
- Augalinis pienas: 240 ml
- Obuolių tyrė: 160 g (trintų obuolių piurė)
- Cukraus pudra: papuošimui
Recepto paruošimas
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir visus prieskonius.
3. Atskirame inde gerai sumaišyti sviestą su cukrumi, kol masė bus vientisa.
4. Supilti klevų sirupą ir obuolių tyrę ir vėl išmaišyti.
5. Į sviesto masę dalimis dėti miltų masę ir pilti augalinį pieną – įpilti dalį miltų ir išmaišyti, tada įpilti dalį pieno ir išmaišyti, kol sudėsite viską (taip sudėti galima per tris dalis).
6. Maišyti tik kol masė bus vientisa ir nebus sausų miltų – itin daug maišyti nereikia.
7. Kekso kepimo formą ištepti/išpurkšti aliejumi, supilti tešlą ir išlyginti paviršių.
8. Kepti orkaitėje 35-45 min. Iškepus palikti pilnai atvėsti ir tik atvėsusį keksą apibarstyti cukraus pudra.
Panašūs receptai

Veganiškas obuolių pyragas be kiaušinių, su augaliniu pienu

Meduolinis moliūgo keksas

Moliūginiai sausainiai su šokolado gabaliukais

Šokoladinis kavos tortas

Minkštas ir drėgnas pyragas „Zebras“

Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele

Avietiniai keksiukai su šokolado traškučiais

Kriaušių keksiukai be kiaušinių

Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu

Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis

Karališkas obuolių pyragas

Tobulos prancūziškos kanelės