Meduolinis moliūgo keksas
Kategorija: Desertų receptai

Ingredientai
- Kvietiniai miltai: 130 g
- Druska: ¼ arb. š.
- Maistinė soda: 0,5 arb. š.
- Kepimo milteliai: ¼ arb. š.
- Malti gvazdikėliai: 0,5 arb. š.
- Cinamonas: 0,5 arb. š.
- Maltas muskatas: 0,5 arb. š.
- Sviestas: 80 g
- Medus: 100 g
- Kiaušiniai: 1 vnt.
- Moliūgų tyrė: 200 g
Recepto paruošimas
1. Įkaitinti orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo formą ištepti su šiek tiek sviesto.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, druską, sodą, kepimo miltelius, gvazdikėlius, cinamoną ir muskatą.
3. Atskirai išplakti kiaušinį su cukrumi ir išlydytu sviestu. Tada įmaišyti moliūgo tyrę, skystą (vos išlydytą) medų.
4. Sumaišyti šį plakinį su miltų mišiniu.
5. Tešlą supilti į kepimo formą. Kepti apie 50 min. arba kol į pyragą įsmeigtas medinis iešmelis išlįs sausas.
6. Iškepus palikti pyragą atvėsti su skarda ir tik pravėsus iš jos išimti.
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
Keksai, moliūgas, moliūgų keksas, moliūgų tyrė, pyragas su moliūgų tyre, meduolinis keksas
Panašūs receptai

Moliūginiai sausainiai su šokolado gabaliukais

Veganiškas obuolių pyragas be kiaušinių, su augaliniu pienu

Meduolinis keksas be kiaušinių ir pieno produktų

Kriaušių keksiukai be kiaušinių

Prancūziškas "nematomas" obuolių pyragas

Kalėdinis Pyragas - Meduolis su grietine, kardamonu, gvazdikėliais ir cinamonu

Obuolių pyragas su maskarpone

Karališkas slyvų pyragas su morengu

Greitas kefyro pyragas su šokoladu

Avižiniai sausainiai su obuoliais

„Garbanotas“ pyragas su varškės įdaru.

Brandintas Kalėdinis džiovintų vaisių ir riešutų pyragas