Meduolinis moliūgo keksas

Kategorija: Desertų receptai


Meduolinis moliūgo keksas

Paskelbė:

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai: 130 g
  • Druska: ¼ arb. š.
  • Maistinė soda: 0,5 arb. š.
  • Kepimo milteliai: ¼ arb. š.
  • Malti gvazdikėliai: 0,5 arb. š.
  • Cinamonas: 0,5 arb. š.
  • Maltas muskatas: 0,5 arb. š.
  • Sviestas: 80 g
  • Medus: 100 g
  • Kiaušiniai: 1 vnt.
  • Moliūgų tyrė: 200 g


Recepto paruošimas

1. Įkaitinti orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo formą ištepti su šiek tiek sviesto.

2. Dubenyje sumaišyti miltus, druską, sodą, kepimo miltelius, gvazdikėlius, cinamoną ir muskatą.

3. Atskirai išplakti kiaušinį su cukrumi ir išlydytu sviestu. Tada įmaišyti moliūgo tyrę, skystą (vos išlydytą) medų.

4. Sumaišyti šį plakinį su miltų mišiniu.

5. Tešlą supilti į kepimo formą. Kepti apie 50 min. arba kol į pyragą įsmeigtas medinis iešmelis išlįs sausas.

6. Iškepus palikti pyragą atvėsti su skarda ir tik pravėsus iš jos išimti.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook