Meduolinis moliūgo keksas
Kategorija: Desertų receptai
Ingredientai
- Kvietiniai miltai: 130 g
- Druska: ¼ arb. š.
- Maistinė soda: 0,5 arb. š.
- Kepimo milteliai: ¼ arb. š.
- Malti gvazdikėliai: 0,5 arb. š.
- Cinamonas: 0,5 arb. š.
- Maltas muskatas: 0,5 arb. š.
- Sviestas: 80 g
- Medus: 100 g
- Kiaušiniai: 1 vnt.
- Moliūgų tyrė: 200 g
Recepto paruošimas
1. Įkaitinti orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo formą ištepti su šiek tiek sviesto.
2. Dubenyje sumaišyti miltus, druską, sodą, kepimo miltelius, gvazdikėlius, cinamoną ir muskatą.
3. Atskirai išplakti kiaušinį su cukrumi ir išlydytu sviestu. Tada įmaišyti moliūgo tyrę, skystą (vos išlydytą) medų.
4. Sumaišyti šį plakinį su miltų mišiniu.
5. Tešlą supilti į kepimo formą. Kepti apie 50 min. arba kol į pyragą įsmeigtas medinis iešmelis išlįs sausas.
6. Iškepus palikti pyragą atvėsti su skarda ir tik pravėsus iš jos išimti.
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
Keksai, moliūgas, moliūgų keksas, moliūgų tyrė, pyragas su moliūgų tyre, meduolinis keksas
Panašūs receptai
Moliūginiai sausainiai su šokolado gabaliukais
Veganiškas obuolių pyragas be kiaušinių, su augaliniu pienu
Meduolinis keksas be kiaušinių ir pieno produktų
Kriaušių keksiukai be kiaušinių
Prancūziškas "nematomas" obuolių pyragas
Kalėdinis Pyragas - Meduolis su grietine, kardamonu, gvazdikėliais ir cinamonu
Obuolių pyragas su maskarpone
Karališkas slyvų pyragas su morengu
Greitas kefyro pyragas su šokoladu
Avižiniai sausainiai su obuoliais
„Garbanotas“ pyragas su varškės įdaru.
Brandintas Kalėdinis džiovintų vaisių ir riešutų pyragas