Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis
Kategorija: Desertai
Padas:
1 2/3 stiklinės* miltų
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis valgomosios sodos
¼ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio cinamono
115 g sviesto, kambario temperatūros
½ stiklinės šviesaus rudojo cukraus
¼ stiklinės cukraus
1 kiaušinis
2 šaukšteliai vanilės esencijos
1 šaukštas medaus
*1 stiklinė = 236 ml
* Didokame dubenyje išsukti sviestą ir abiejų rūšių cukrų, kol masė taps vientisa. Sudėti kiaušinį, supilti vanilės esenciją, medų, ir gerai išmaišyti. Tiesiai į dubenį su sviesto mišiniu persijoti miltus, krakmolą, sodą ir druską. Atsargiai išmaišyti, kol nebeliks sausų miltų ruožų. Nepermaišyti,
* Apvalią 23 cm skersmens formą išsiimančiu dugnu (arba vieną 23 cm skersmens formą ir dvi-tris mažesnes formeles, jeigu norite plonesnio pyrago) išpurkšti aliejumi. Tešlą sukrėsti į paruoštas formas. Šaukštu arba aliejumi papurkštu sviestinio popieriauas lakštu tešlą suspausti į lygų sluoksnį. Uždengti plėvele ir dėti 1 valandai į šaldytuvą.
* Orkaitę įkaitinti iki 175oC. Formą pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti maždaug 15-20 minučių, kol pyrago viršus paruduos. Atvėsinti formoje. Atvėsusį pyrago padą atsargiai išimti iš formos, perkelti ant lėkštės arba padėklo. Paruošti kremą.
Kremas:
115 g grietinėlės sūrio, kambario temperatūros
25 g sviesto, kambario temperatūros
1 citrinos žievelė, smulkiai sutarkuota
½ citrinos sultys
Žiupsnelis druskos
1 stiklinė cukraus pudros
* Dubenyje išsukti grietinėlės sūrį, sviestą, trakuotą citrinos žievelę, citrinos sultis ir druską. Dalimis suberti cukraus pudrą ir sukti, kol kremas taps vientisas ir purus. Kremą užtepti ant atvėsusio pyrago pado. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sustingtų.
Uogos:
2 stiklinės braškių, supjaustytų griežinėliais
2 šaukštai abrikosų uogienės
* Uogas ir uogienę sudėti į dubenį, atsargiai išmaišyti, kad uogos pasidengtų uogiene. Tiekti su aukščiau aprašytu pyragu.
1 2/3 stiklinės* miltų
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis valgomosios sodos
¼ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio cinamono
115 g sviesto, kambario temperatūros
½ stiklinės šviesaus rudojo cukraus
¼ stiklinės cukraus
1 kiaušinis
2 šaukšteliai vanilės esencijos
1 šaukštas medaus
*1 stiklinė = 236 ml
* Didokame dubenyje išsukti sviestą ir abiejų rūšių cukrų, kol masė taps vientisa. Sudėti kiaušinį, supilti vanilės esenciją, medų, ir gerai išmaišyti. Tiesiai į dubenį su sviesto mišiniu persijoti miltus, krakmolą, sodą ir druską. Atsargiai išmaišyti, kol nebeliks sausų miltų ruožų. Nepermaišyti,
* Apvalią 23 cm skersmens formą išsiimančiu dugnu (arba vieną 23 cm skersmens formą ir dvi-tris mažesnes formeles, jeigu norite plonesnio pyrago) išpurkšti aliejumi. Tešlą sukrėsti į paruoštas formas. Šaukštu arba aliejumi papurkštu sviestinio popieriauas lakštu tešlą suspausti į lygų sluoksnį. Uždengti plėvele ir dėti 1 valandai į šaldytuvą.
* Orkaitę įkaitinti iki 175oC. Formą pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti maždaug 15-20 minučių, kol pyrago viršus paruduos. Atvėsinti formoje. Atvėsusį pyrago padą atsargiai išimti iš formos, perkelti ant lėkštės arba padėklo. Paruošti kremą.
Kremas:
115 g grietinėlės sūrio, kambario temperatūros
25 g sviesto, kambario temperatūros
1 citrinos žievelė, smulkiai sutarkuota
½ citrinos sultys
Žiupsnelis druskos
1 stiklinė cukraus pudros
* Dubenyje išsukti grietinėlės sūrį, sviestą, trakuotą citrinos žievelę, citrinos sultis ir druską. Dalimis suberti cukraus pudrą ir sukti, kol kremas taps vientisas ir purus. Kremą užtepti ant atvėsusio pyrago pado. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sustingtų.
Uogos:
2 stiklinės braškių, supjaustytų griežinėliais
2 šaukštai abrikosų uogienės
* Uogas ir uogienę sudėti į dubenį, atsargiai išmaišyti, kad uogos pasidengtų uogiene. Tiekti su aukščiau aprašytu pyragu.
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Šventėms – tortas „Snickers“
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Velykinis „Napoleonas“
Šokoladinis karamelinis pyragas
Kiaušinius dažome natūraliai
Klasikinis medaus tortas
Greitas Obuolių pyragas
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele
Raudonojo aksomo tortas
Tortas „Juodasis miškas“
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Pyragas su silkių file ir pievagrybiais
Klasikinis tiramisu
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Korėjietiški garinukai
Pyragas su vaniliniu kremu ir braškėmis
Morengai su sviestiniu kremu
Šokoladinis kavos tortas
Nekeptas maskarponės pyragas su braškėmis
Jautienos befstrogenas