Moliūginiai sausainiai su šokolado gabaliukais

Kategorija: Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Moliūginiai sausainiai su šokolado gabaliukais

Paskelbė:

Ingredientai

  • Augalinis margarinas: 90 g (arba sviestas)
  • Cukrus: 100 g
  • Moliūgų tyrė: 100 g
  • Kvietiniai miltai: 180 g
  • Kepimo milteliai: 0,5 arb. š.
  • Soda: 0,5 arb. š.
  • Cinamonas: 1 arb. š.
  • Maltas muskatas: 1/4 arb. š.
  • Druska: 1/4 arb. š.
  • Juodojo šokolado diskeliai: 80 g (arba smulkintas šokoladas)


Recepto paruošimas

1. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.

2. Iki vientisos masės sumaišyti cukrų su margarinu.

3. Į masę sudėti moliūgų tyrę ir vėl išmaišyti.

4. Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskatą ir druską.

5. Miltų mišinį sumaišyti su moliūgo, margarino ir cukraus mišiniu.

6. Sudėti šokolado diskelius ir vėl išmaišyti.

7. Iš tešlos suformuoti rutuliukus (apie 1-2 šaukštai tešlos vienam sausainiui) ir sudėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą, paliekant erdvės tarp sausainių.

8. Kepti apie 12 minučių. Iškepus perkelti ant grotelių palikti atvėsti.