Moliūginiai sausainiai su šokolado gabaliukais
Kategorija: Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ingredientai
- Augalinis margarinas: 90 g (arba sviestas)
- Cukrus: 100 g
- Moliūgų tyrė: 100 g
- Kvietiniai miltai: 180 g
- Kepimo milteliai: 0,5 arb. š.
- Soda: 0,5 arb. š.
- Cinamonas: 1 arb. š.
- Maltas muskatas: 1/4 arb. š.
- Druska: 1/4 arb. š.
- Juodojo šokolado diskeliai: 80 g (arba smulkintas šokoladas)
Recepto paruošimas
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
2. Iki vientisos masės sumaišyti cukrų su margarinu.
3. Į masę sudėti moliūgų tyrę ir vėl išmaišyti.
4. Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskatą ir druską.
5. Miltų mišinį sumaišyti su moliūgo, margarino ir cukraus mišiniu.
6. Sudėti šokolado diskelius ir vėl išmaišyti.
7. Iš tešlos suformuoti rutuliukus (apie 1-2 šaukštai tešlos vienam sausainiui) ir sudėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą, paliekant erdvės tarp sausainių.
8. Kepti apie 12 minučių. Iškepus perkelti ant grotelių palikti atvėsti.
Panašūs receptai

Meduolinis moliūgo keksas

Meduolinis keksas be kiaušinių ir pieno produktų

Veganiškas obuolių pyragas be kiaušinių, su augaliniu pienu

Šokoladinis kavos tortas

Kriaušių keksiukai be kiaušinių

Avietiniai keksiukai su šokolado traškučiais

Avižiniai sausainiai su obuoliais

Kokosinis varškės tortas Raffaello

VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS

Minkšta bananų duona su šokoladu

Avinžirnių sausainiai su riešutų sviestų ir šokolado gabaliukais

Obuolių pyragas su maskarpone