Avietiniai keksiukai su šokolado traškučiais
Kategorija: Desertai
Trukmė: 10 min. ruošti, 40-45 min. kepti
Kiekis: 17 keksiukų
Reikia:
• 1/2 puodelio alyvų aliejaus
• 1 stiklinės baltojo cukraus
• 2 vid. kiaušinių
• 1 stiklinės pieno
• 1 stiklinės šaldytų aviečių
• 1/2 stiklinės šokolado traškučių*
• 1 a.š. vanilinio cukraus
• 1 a.š. malto cinamono
• šlakelis romo esencijos
• 1 a.š. aviečių likerio (nebūtina)
• 2 1/2 stiklinės miltų
• 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
Gaminame
1. Aliejų išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinius po vieną ir išmaišyti. Įberti cinamono. Įpilti pieno ir atsargiai išmaišyti. Po truputį sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
2. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Įmaišius visus miltus, įdėti romo esencijos, aviečių likerio, tada šokolado traškučių ir aviečių. Išmaišyti. Supilti tešlą šaukštu į keksiukų krepšelius įstatytus į keksiukų skardą. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Išimti ir leisti atvėsti. Galima pabarstyti cukraus pudra.
* Šokolado traškučius galima pakeisti plytele tarkuoto tamsaus šokolado.
Kiekis: 17 keksiukų
Reikia:
• 1/2 puodelio alyvų aliejaus
• 1 stiklinės baltojo cukraus
• 2 vid. kiaušinių
• 1 stiklinės pieno
• 1 stiklinės šaldytų aviečių
• 1/2 stiklinės šokolado traškučių*
• 1 a.š. vanilinio cukraus
• 1 a.š. malto cinamono
• šlakelis romo esencijos
• 1 a.š. aviečių likerio (nebūtina)
• 2 1/2 stiklinės miltų
• 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
Gaminame
1. Aliejų išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinius po vieną ir išmaišyti. Įberti cinamono. Įpilti pieno ir atsargiai išmaišyti. Po truputį sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
2. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Įmaišius visus miltus, įdėti romo esencijos, aviečių likerio, tada šokolado traškučių ir aviečių. Išmaišyti. Supilti tešlą šaukštu į keksiukų krepšelius įstatytus į keksiukų skardą. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Išimti ir leisti atvėsti. Galima pabarstyti cukraus pudra.
* Šokolado traškučius galima pakeisti plytele tarkuoto tamsaus šokolado.
Kiaušinius dažome natūraliai
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele
Tortas „Juodasis miškas“
Veganiški keksiukai su razinomis
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Greitai paruošiami avižiniai ir graikiško jogurto keksiukai
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Labai skanios spurgos
Jautienos befstrogenas
KALAKUTIENOS KEKSIUKAI SU OBUOLIAIS
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Klasikinis tiramisu
Kondencuoto pieno keksiukai
ispaniškas desertas
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Aviečių ir braškių šerbetas
Kalakutienos rutuliukai su maskarpone
Avienos šonkauliukai su obuoliais ir makaronais
Šokoladinis karamelinis pyragas
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Krafinai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Keptuvėje paruošti balandėliai
Velykinis „Napoleonas“