Minkštas ir drėgnas pyragas „Zebras“
Kategorija: Desertai
Reikės:
2 st. cukraus
5 kiaušinių
200 g sviesto
1 indelis grietinės (apie 200 g)
2 st. miltų
2 valg. šaukštai kakavos miltelių
1 arb. šaukštas kepimo miltelių
Gaminame
* Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo. Suberti 2 stiklines persijotų miltų, kepimo miltelius, ištirpintą ir atvėsuį sviestą, grietinę ir gerai išmaišyti.
* Tešlą padalinti į 2 dalis. Į vieną suberti kakavos miltelius, į kitą pridėti 2 valgomuosius šaukštus miltų. Išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Turite gauti grietinės tirštumo tešlą.
* 26-28 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu ir per vidurį pakaitomis po nedaug (po kelis valg. šaukštus) pilti tai šviesią, tai tamsią tešlą. Ne maišyti.
* Skardą dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti maždaug pusvalandį. Jei viršus bus iškepęs, o vidus – dar ne, uždenkite kepimo formą folija, sumažinkite temperatūrą iki 180 ir kepkite.
Skanaus.
2 st. cukraus
5 kiaušinių
200 g sviesto
1 indelis grietinės (apie 200 g)
2 st. miltų
2 valg. šaukštai kakavos miltelių
1 arb. šaukštas kepimo miltelių
Gaminame
* Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo. Suberti 2 stiklines persijotų miltų, kepimo miltelius, ištirpintą ir atvėsuį sviestą, grietinę ir gerai išmaišyti.
* Tešlą padalinti į 2 dalis. Į vieną suberti kakavos miltelius, į kitą pridėti 2 valgomuosius šaukštus miltų. Išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Turite gauti grietinės tirštumo tešlą.
* 26-28 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu ir per vidurį pakaitomis po nedaug (po kelis valg. šaukštus) pilti tai šviesią, tai tamsią tešlą. Ne maišyti.
* Skardą dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti maždaug pusvalandį. Jei viršus bus iškepęs, o vidus – dar ne, uždenkite kepimo formą folija, sumažinkite temperatūrą iki 180 ir kepkite.
Skanaus.
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
Velykinis „Napoleonas“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Šokoladinis kavos tortas
Kiaušinius dažome natūraliai
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Klasikinis tiramisu
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas
Purus cukinijų ir ryžių apkepas
„Garbanotas“ pyragas su varškės įdaru.
Tortas „Raffaello“
Raudonojo aksomo tortas
Šokoladinis karamelinis pyragas
Klasikinis medaus tortas
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Kalakutienos rutuliukai su maskarpone
Greitai paruošiami avižiniai ir graikiško jogurto keksiukai
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
keptos anties receptas
Sluoksniuotas pyragas