Kriaušių keksiukai be kiaušinių

Kategorija: Desertai


Kriaušių keksiukai be kiaušinių

Paskelbė:
27 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai: 200 g
  • Rudasis cukrus: 70 g
  • Kokosų aliejus: 80 ml
  • Malti linų sėmenys: 1 valg. š.
  • Augalinis nesaldintas pienas: 240 ml
  • Obuolių actas: 1 valg. š.
  • Kepimo milteliai: 1,5 arb. š.
  • Maistinė soda: 0,5 arb. š.
  • Maltas imbieras: 1,5 arb. š.
  • Maltas muskatas: 0,5 arb. š.
  • Druska: 1/4 arb. š.
  • Kriaušės: 1-2 vnt. (neluptos 180 g)



Recepto paruošimas

1. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.

2. Linų sėmenis sumaišyti su 4-5 valg. š. vandens ir atidėti kol išbrinks (turi gautis panaši į kiaušinį konsistencija).

3. Sumaišyti pieną su actu ir atidėti.

4. Kriaušę nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais.

5. Dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, imbierą, muskatą ir druską.

6. Atskirame inde sumaišyti pieno/acto mišinį su linų sėmenų „kiaušiniu“ ir aliejumi.

7. Kartu sumaišyti sausus ingredientus su šlapiais. Įmaišyti smulkintas kriaušes.

8. Tešlą padalinti į keksiukų kepimo formeles (gaunasi 12 keksiukų). Kepti 20-25 min. arba kol įsmeigus dantų krapštuką, jis išlenda sausas.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: