Drėgnas ir purus obuolių pyragas su vanilės ir cinamono natomis

Kategorija: Desertų receptai


Drėgnas ir purus obuolių pyragas su vanilės ir cinamono natomis

Paskelbė:

Ingredientai

  • Obuoliai: 700 g (nulupti, be sėklų, supjaustyti skiltelėmis)
  • Kiaušiniai: 3 vnt.
  • Miltai: 150 g
  • Cukrus: 90-100 g
  • Pienas: 100 ml
  • Aliejus: 3 šaukštai (bekvapio)
  • Kepimo milteliai: 2 šaukšteliai
  • Druska: žiupsnelis
  • Vanilės esencija: pagal skonį
Viršui:
  • Cukrus: 70 g
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Tirpintas sviestas: 50 g


Recepto paruošimas

1. Tešlos paruošimas: kiaušinius plakite su cukrumi ir vanilės esencija, kol masė taps puri ir šviesi. Įmaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Supilkite pieną ir aliejų, gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa.

3. Galiausiai įmaišykite paruoštas obuolių skilteles, kad jos tolygiai pasiskirstytų tešloje.

4. Kepimas: paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą.

5. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol pyragas pradės rusti ir taps tvirtas.

6. Viršaus paruošimas: kol pyragas kepa, ištirpinkite sviestą ir leiskite jam šiek tiek atvėsti.

7. Tada sumaišykite jį su cukrumi ir kiaušiniu, kol gausite vienalytę masę.

8. Viršaus užpylimas: po 30 minučių kepimo ištraukite pyragą iš orkaitės ir tolygiai užpilkite paruoštą sviesto, cukraus ir kiaušinio mišinį ant viršaus.

9. Papildomas kepimas: grąžinkite pyragą į orkaitę ir kepkite dar 10-12 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos ir traškus.

10. Atvėsinimas ir patiekimas: iškepusį pyragą palikite formoje atvėsti bent 15-20 minučių.

11. Patiekite dar šiltą, idealiai su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

12. Santrauka: Šis drėgnas ir purus obuolių pyragas su vanilės ir cinamono natomis yra puikus pasirinkimas jaukiems rudens vakarams. Jis lengvai paruošiamas, o ingredientus galima pritaikyti pagal turimus namuose. Patiekiamas su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle, šis desertas tikrai pradžiugins jūsų šeimą ir svečius.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook