Drėgnas obuolių pyragas su pienu

Kategorija: Desertai


Drėgnas obuolių pyragas su pienu

Paskelbė:
21 Lapkričio 2023

Ingredientai

Tešlai:
  • obuoliai: 800 gramų (jau nulupti bei išimtomis sėklytėmis)
  • kiaušiniai: 3
  • miltai: 150 gramų
  • cukrus: 120 gramų (ne smaližiai dėkite perpus mažiau)
  • pienas: 100 mililitrų
  • aliejus: 3 šaukštų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: žiupsnelio
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • sviestas (formos patepimui)
Pyrago viršui:
  • cukrus: 75 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • sviestas: 50 gramų


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių cukrų, vanilinį cukrų bei kiaušinius išplakite iki putų.

2. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską bei viską išmaišykite mediniu šaukštu.

3. Supilkite pieną ir aliejų bei dar kartelį gerai išmaišykite.

4. Tuomet nuluptus, išpjautais sėklalizdžiais obuolius supjaustykite skiltelėmis, įmaišykite į tešlą.

5. Tada silikoninę kepimo formą patepkite su sviestu, supilkite tešlą.

6. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.

7. Tuo tarpu, kol pyragas kepa, pasiruoškite užpilą viršui. Sviestą ištirpinkite, šiek tiek atvėsinkite bei išmaišykite su cukrumi ir kiaušiniu.

8. Supilkite ant pyrago bei dar pakepkite maždaug 15 minučių.

9. Galiausiai iškepusį pyragą palikite pravėsti formoje.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: