Paprastas citrininis pyragas su rūgpieniu

Kategorija: Desertai


Paprastas citrininis pyragas su rūgpieniu

Paskelbė:
09 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Sviestas (kambario temperatūros): 220 g
  • Cukrus: 2 stiklinės (apie 400 g) + 2 valgomieji šaukštai
  • Citrinos žievelė: iš 1 citrinos
  • Citrinos sultys: iš 3 citrinų (apie 180 ml)
  • Kiaušiniai: 4 vnt.
  • Rūgpienis: 1 stiklinė (apie 240 ml)
  • Miltai: 3 stiklinės (apie 420 g)
  • Kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
  • Soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Citrininis kremas: 0,75 stiklinės (apie 180 ml)
  • Miltelinis cukrus: 1,25 stiklinės (apie 150 g)


Recepto paruošimas

1. Orkaitės paruošimas: Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. 12 stiklinių talpos kepimo formą gerai ištepkite sviestu arba kitais riebalais.

2. Tešlos gamyba: Sviestą, kambario temperatūros, elektriniu plaktuvu išplakite, kol masė taps puri ir šviesi. Po truputį berkite 2 stiklines cukraus ir toliau plakite, kol mišinys bus vientisas.

3. Įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę ir ketvirtadalį stiklinės citrinos sulčių.

4. Kiaušinius dėkite po vieną, po kiekvieno gerai išplakdami. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.

5. Po dalį miltų ir rūgpienio pakaitomis įmaišykite į sviesto masę, kol tešla taps vientisa.

6. Formavimas: Į kepimo formą supilkite pusę paruoštos tešlos. Naudodamiesi peiliu, per vidurį padarykite nedidelį griovelį.

7. Į griovelį atsargiai įdėkite citrininį kremą, vengdami jo patekti prie formos kraštų.

8. Likusią tešlą užpilkite ant viršaus ir tolygiai paskleiskite.

9. Kepimas: Kepkite pyragą orkaitėje 45–50 minučių. Kepimo metu patikrinkite pagaliuku – ištraukus jis turi būti sausas.

10. Iškepusį pyragą palikite formoje 10 minučių, kad atvėstų.

11. Sirupo gamyba: Kol pyragas dar šiltas, sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus citrinos sulčių su 2 šaukštais cukraus, kol cukrus visiškai ištirps.

12. Sulaistymas: Išimkite pyragą iš formos, viršų subadykite mediniu pagaliuku ir užpilkite paruoštą citrininį sirupą. Leiskite pyragui visiškai atvėsti.

13. Glaisto paruošimas: Miltelinį cukrų sumaišykite su 2 valgomaisiais šaukštais citrinos sulčių, kol susidarys vientisa, tiršta masė. Atvėsusį pyragą aptepkite glaistu, palikdami jam sustingti.

14. Patiekimas: Pyragą supjaustykite porcijomis ir mėgaukitės gaiviu citrininiu skoniu!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: