Mielinės bandelės su Nutella
Kategorija: Desertų receptai
Ingredientai
- pienas: 125 mililitrų
- šviežios mielės: 15 gramų
- miltai: 250 gramų
- kiaušiniai: 0,5 didelio (kita puse bus aptepimui)
- cukrus: 30 gramų
- druska: žiupsnelio
- "Nutella": pagal skonį (galima naudoti cinamoną arba kokoso drožles, tik tokiu atveju reiks tešlą patepti lydytu sviestu)
Recepto paruošimas
1. Pieno paruošimas: pašildykite pieną, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas.
2. Mielių aktyvavimas: į šiltą pieną įmaišykite mieles ir palikite šiltoje vietoje apie 15 minučių, kad suaktyvėtų.
3. Tešlos paruošimas: dideliame dubenyje sumaišykite miltus su druska ir cukrumi. Įpilkite paplaktą pusę kiaušinio ir supilkite pieno bei mielių mišinį. Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir glotni.
4. Tešlos kildinimas: uždenkite tešlą švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kad ji pakiltų ir padvigubėtų, tai truks apie 1–1,5 valandos.
5. Bandelų formavimas: pakilusią tešlą padalinkite į 10 lygių dalių. Kiekvieną dalį suformuokite į rutuliuką, įdėkite šaukštelį „Nutella“ kremo į vidurį ir užspauskite kraštus, kad įdaras neištekėtų.
6. Antrasis kildinimas: sudėkite suformuotas bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite ir palikite dar 25 minutes, kad jos pakiltų.
7. Bandelų aptepimas: likusią pusę kiaušinio išplakite ir juo aptepkite bandelių viršų, kad kepant jos gražiai paruduotų.
8. Kepimas: įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite bandeles apie 20 minučių, kol jos taps auksinės spalvos.
9. Patiekimas: išimkite bandeles iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Mėgaukitės dar šiltomis su puodeliu arbatos ar kavos.