Mielinės bandelės su Nutella kremu
Kategorija: Desertų receptai
Ingredientai
- kvietiniai miltai: 550 gramų
- cukrus: 80 gramų
- pienas: 1 puodelio (250 mililitrų)
- sviestas: 80 gramų
- sausos mielės: 8 gramų (arba 22 gramų šviežių mielių)
- kiaušiniai: 2 (dideli)
- druska: žiupsnelio
- "Nutella" kremas: 400-500 gramų
- kiaušiniai: 1
- pienas: 1 valgomojo šaukšto
1. Mielių aktyvavimas: Jei naudojate šviežias mieles, sumaišykite jas su trupučiu cukraus ir miltų, užpilkite šiltu pienu ir palikite 10–15 minučių, kol mielės pradės kilti.
2. Jei naudojate sausas mieles, tiesiog sumaišykite jas su miltais.
3. Tešlos ruošimas: Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sausas mieles (jei naudojote). Įpilkite šiltą pieną ir įmuškite kiaušinius.
4. Pradėkite minkymą rankomis arba maišytuvo pagalba. Kai tešla taps lipni, pamažu įpilkite tirpinto sviesto ir toliau minkykite, kol tešla taps glotni ir elastinga.
5. Tešlos kildinimas: Suformuokite tešlos rutulį ir dėkite jį į lengvai aliejumi pateptą dubenį.
6. Uždenkite rankšluosčiu arba plėvele ir palikite šiltoje vietoje kildinti apie 90–120 minučių, kol tešla padvigubės.
7. Tešlos dalijimas: Pakilusią tešlą perminkykite, kad pašalintumėte oro burbuliukus.
8. Padalykite ją į 15–18 vienodo dydžio gabaliukų.
9. Nutella paruošimas: Nutella kremą pašildykite mikrobangų krosnelėje arba ant vandens garų, kad jis būtų lengviau tepamas.
10. Bandelių formavimas: Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į maždaug 15–20 cm skersmens apskritimą.
11. Užtepkite po vieną šaukštą Nutella kremo ant kiekvieno apskritimo ir tolygiai paskirstykite.
12. Susukite tešlą į volelius. Kiekvieną volelio ilgį perpjaukite išilgai, palikdami vieną galą neperpjautą.
13. Abi volelio dalis supinkite ir susukite į sraigės formą, galą paslėpdami po bandelės apačia.
14. Bandelių kildinimas ir kepimas: Paruoštas bandeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pakilti dar 30 minučių.
15. Pakilusias bandeles aptepkite kiaušinio ir pieno mišiniu.
16. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol bandelės įgaus auksinį atspalvį.
17. Papuošimas ir patiekimas: Iškeptas bandeles atvėsinkite ir, jei norite, apšlakstykite glajumi (cukraus pudra, citrinos sultys ir virintas vanduo).
18. Patiekite ir mėgaukitės!
Patiko receptas? Pasidalink!
Bandelės, mielinės bandelės, bandelės su nutella, nutella, mielinės bandelės su nutella