Purūs ir minkšti mieliniai vafliai su pienu
Kategorija: Desertai / Blynai
Ingredientai
- miltai: 375 gramų
- žalios mielės: 25 gramų (arba 7 gramai sausų)
- cukrus: 50 gramų
- pienas: 500 mililitrų
- kiaušiniai: 4
- sviestas: 125 gramų
- citrinos žievelė: iš 1 vnt.
Recepto paruošimas
1. Paruoškite pieno mišinį: į puodą supilkite pieną, sudėkite sviestą ir suberkite cukrų.
2. Nuolat maišydami, kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sviestas visiškai ištirps.
3. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite mišiniui atvėsti iki maždaug 35°C.
4. Sumaišykite ingredientus: dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir mieles.
5. Įmuškite kiaušinius, supilkite atvėsusį pieno mišinį ir įtarkuokite citrinos žievelę.
6. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vienalytę tešlą.
7. Kildinkite tešlą: uždenkite dubenį švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje mažiausiai 30 minučių, kad tešla pakiltų ir padvigubėtų.
8. Kepkite vaflius: įkaitinkite vaflinę.
9. Į ją pilkite po samtelį pakilusios tešlos ir kepkite apie 2 minutes, kol vafliai taps auksinės spalvos. Kartokite, kol iškepsite visus vaflius.
10. Patiekite: vaflius patiekite su mėgstama uogiene, džemu ar šviežiomis uogomis.
11. Santrauka:Šie purūs ir minkšti mieliniai vafliai su pienu yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui. Jų subtilus citrinos aromatas ir švelni tekstūra sužavės kiekvieną. Nors tešlos kildinimas reikalauja šiek tiek laiko, galutinis rezultatas tikrai vertas pastangų.