Keptas maskarponės ir rikotos sūrio pyragas - tortas

Kategorija: Desertai


Keptas maskarponės ir rikotos sūrio pyragas - tortas

Paskelbė:
08 Rugpjūčio 2022
Šiomis dienomis internete galima atrasti šimtus įvairiausių sūrio pyragų. Tiek keptų, tiek nekeptų. Tose jūroje pasidaro itin lengva pasimesti ir sunku atsirinkti ką mėginti, o ko ne, kuris tortas vertas dėmesio, kuris ne. Aš galiu patikinti, šis keptas maskarponės ir rikotos sūrio pyragas, tikrai vertas jūsų dėmesio. Jis patiks net patiems išrankiausiems. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 20 centimetrų pyragas-tortas.



Ingredientai



  • Pagrindui:
    • sausainiai: 160 gramų
    • sviestas: 70 gramų
  • Sūrio pyragui:
    • kreminis sūris: 750 gramų (maskarponės - 500 gramų; rikotos sūrio - 250 gramų; galima naudoti abiejų perpus po lygiai)
    • cukrus: 120 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • graikiškas jogurtas: 70 gramų
    • kukurūzų krakmolas: 2,5 valgomojo šaukšto (galima pakeisti kvietiniais miltais)
    • citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt. (nėra būtina)
    • vanilės pasta: 1 arbatinio šaukštelio (arba ekstraktas)
    • druska: žiupsnelio

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia ištirpiname sviestą, susmulkiname sausainius ir sumaišome.
2. Į atsegamą 20 centimetrų torto formą įtiesiame kepimo popieriaus lakštą ir suverčiame sausainių masę ir suformuojame pagrindą.
3. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje iki 10 minučių. Paliekame atvėsti.
4. Visi kreminio sluoksnio ingredientai privalo būti kambario temperatūros. Jeigu naudosite elektrinį plaktuvą, pasirenkame mažiausią galingumą ir plakame trumpai, tik kol įsimaišo ingredientai.
5. Kreminį sūrį sumaišome su cukrumi, vanilės pasta arba ekstraktu ir žiupsneliu druskos.
6. Įmaišome graikišką jogurtą.
7. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno paplakdami.
8. Tuomet įmaišome citrinos sultis ir žievelę.
9. Po to sudedame kukurūzų krakmolą ir trumpai išplakame iki vientisos masės.
10. Paruoštą masę supilame ant sausainių pagrindo.
11. Kepame vandens vonelėje arba orkaitės apačioje padedame karštu vandeniu pripildytą kepimo skardą, o pyragą statome kiek aukščiau, ant grotelių arba kitos skardos. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
12. Paskui sumažiname kaitrą iki 120 laipsnių ir kepame dar maždaug 60 minučių. Ar jau iškepė, tikriname pajudindami: pyrago kraštai turi būti sutvirtėję, o vidurys dar šiek tiek judantis.
13. Iškepusį pyragą paliekame kambario temperatūroje atvėsti ir palaikome šaldytuve 12 valandų.
14. Puošiame kuo tik norisi: apipilame uogų tyre, šokoladu arba karamele, apibarstome uogomis, vaisiais arba riešutais, užpilame iš uogų arba vaisių tyrės paruošta želė… O galima ir nieko nedaryti - jis ir vienas labai skanus.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: