Amerikietiškos mielinės spurgos

Kategorija: Desertai


Amerikietiškos mielinės spurgos

Paskelbė:
03 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Miltai: 270 g
  • Cukrus: 27 g
  • Mielės: 7 g (sausos, visas pakelis)
  • Pienas: 125 g
  • Kiaušiniai: 1 vnt. (kambario temperatūros)
  • Sviestas: 40 g
  • Druska: žiupsnelis


Recepto paruošimas

1. Pienas šiek tiek pašildyti, suberti mieles ir šaukštą cukraus. Gerai išmaišyti ir palikti pastovėti, kol mielės suputos (10-15 min.).

2. Nedideliame puode išlydyti sviestą, palikti šiek tiek atvėsti, tuomet perpilti į dubenį,

3. Prie sviesto įmušti kiaušinį, suberti likusį cukrų ir viską išplakti iki vientisos konsistencijos.

4. Į mišinį supilti suputojusias mieles ir dar kartą išmaišyti.

5. Suberti miltus ir druską, ir užminkyti tešlą. Minkyti rankomis ant miltais pabarstyto stalviršio arba virtuvinio kombaino pagalba. Tešla turi tapti glotni ir elastinga.

6. Užminkytą tešlą suformuoti į kamuolį ir perkelti į riebalais išteptą dubenį. Palikti pakilti apie apie 1 – 1,5 val. šiltoje vietoje.

7. Iškilusią tešlą perkelti ant stalviršio, dar lengvai paminkyti ir iškočioti iki maždaug 1 cm storio.

8. Stikline (ar formele) išspausti apskritimus. Jeigu norisi spurgos su skyle, tuomet maža formele ar butelio kamštuku išspausti viduriuką.

9. Suformuotas spurgas perkelti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, uždengti maistine plėvele ir palikti pakilti apie 30 min.

10. Didesniame puode įkaitinti aliejų iki 180 C temperatūros ir spurgas, vis pavartant, kepti apie 2-3 min.. kol taps gardžiai auksinės spalvos.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: