Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas
Kategorija: Desertai
Kokios Velykos be tikros romo bobos? Tokios bobos - bobos kaip bobos tik be romo, kad visokiausio amžiaus valgytojai galėtų jas ragauti bei vertinti. O įvertintos buvo greitai, dar net nesulaukus Velykų. Tai viską ir pasako - apie jų nuostabų skonį ir privalėjimą užimti labai garbingą vietą ant Velykų stalo. Juk galima skanauti ir antrąją Velykų dieną.
Turiu pripažinti, kad man jos taip patinka, kad aš jas kartais išsikepu tiesiog prie kavos pasilepinimui, nelaukdama jokių švenčių. Tai galite padaryti ir Jūs. :)
1. Pirmiausia į didelį dubenį sudedame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir mieles. Išmaišome.
2. Pieną šiek tiek pašildome (užteks, kad būtų kambario temperatūros) ir supilame į miltų mišinį.
3. Ten pat įmušame kiaušinį ir pradedame minkyti. Kai tešla tampa vienalytė, supilame ištirpintą sviestą ir toliau minkome, kol tešla tampa glotni bei beveik nebelimpa.
4. Tada įdedame tešlą į švarų dubenį, uždengiame ir leidžiame dvigubai pakilti.
5. Sirupas: Viską (išskyrus romą) sudedame į puodą ir pakaitiname maždaug 10 minučių. Po to supilame romą.
6. Glajui: Sumaišome citrinos sultis su cukraus pudra. Pudros dedame tiek, kad glajus būtų pakankamai tirštas (aš pati dedu maždaug 5 arbatinius šaukštelius su kaupu… o kartais šiek tiek daugiau).
7. Kai jau tešla pakyla, padaliname ją į 7-ias lygias dalis.
8. Iš kiekvienos suformuojame rutuliuką ir siūle į apačią dedame į keksiukų kepimo skardą sustatytas keksiukų popierines formeles.
9. Leidžiame dar maždaug 30 minučių pastovėti, kad tešla formelėse pakiltų.
10. Po to dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui.
11. Iškepusias bobas išimame ir subadome mediniu pagaliuku.
12. Nuimame popierines formeles ir kiekvieną "bobą" įmerkiame iki pusės į mėtų sirupą. Palaikome kelias sekundes ir ištraukiame.
13. Šitaip padarome su visais pyragaičiais.
14. Kai mūsų "bobos" pilnai atvėsta, apliejame glajumi. Skanaujame.
Turiu pripažinti, kad man jos taip patinka, kad aš jas kartais išsikepu tiesiog prie kavos pasilepinimui, nelaukdama jokių švenčių. Tai galite padaryti ir Jūs. :)
Ingredientai
- Romo boboms:
- miltai: 200 gramų
- cukrus: 50 gramų
- sausos mielės: 3 gramų
- vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- pienas: 60 mililitrų
- kiaušiniai: 1
- tirpintas sviestas: 50 gramų
- Sirupui:
- rudas cukrus: 7 valgomųjų šaukštų
- mėtų arbata: 0,5 stiklinės
- romas: 5 valgomųjų šaukštų (galima ir nenaudoti, bet labai rekomenduoju)
- Glajui:
- šviežiai spaustos citrinų sultys: 1-2 valgomųjų šaukštų (tinka ir žaliosios citrinos)
- cukraus pudra
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į didelį dubenį sudedame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir mieles. Išmaišome.
2. Pieną šiek tiek pašildome (užteks, kad būtų kambario temperatūros) ir supilame į miltų mišinį.
3. Ten pat įmušame kiaušinį ir pradedame minkyti. Kai tešla tampa vienalytė, supilame ištirpintą sviestą ir toliau minkome, kol tešla tampa glotni bei beveik nebelimpa.
4. Tada įdedame tešlą į švarų dubenį, uždengiame ir leidžiame dvigubai pakilti.
5. Sirupas: Viską (išskyrus romą) sudedame į puodą ir pakaitiname maždaug 10 minučių. Po to supilame romą.
6. Glajui: Sumaišome citrinos sultis su cukraus pudra. Pudros dedame tiek, kad glajus būtų pakankamai tirštas (aš pati dedu maždaug 5 arbatinius šaukštelius su kaupu… o kartais šiek tiek daugiau).
7. Kai jau tešla pakyla, padaliname ją į 7-ias lygias dalis.
8. Iš kiekvienos suformuojame rutuliuką ir siūle į apačią dedame į keksiukų kepimo skardą sustatytas keksiukų popierines formeles.
9. Leidžiame dar maždaug 30 minučių pastovėti, kad tešla formelėse pakiltų.
10. Po to dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui.
11. Iškepusias bobas išimame ir subadome mediniu pagaliuku.
12. Nuimame popierines formeles ir kiekvieną "bobą" įmerkiame iki pusės į mėtų sirupą. Palaikome kelias sekundes ir ištraukiame.
13. Šitaip padarome su visais pyragaičiais.
14. Kai mūsų "bobos" pilnai atvėsta, apliejame glajumi. Skanaujame.
Raktažodžiai:
romo boba, pyragas, velyku pyragas, miltai, cukrus, sausos mieles, metu arbata, romas, cukraus pudra
Džiovintais baravykais įdaryti kiaušiniai
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
DVISLUOKSNIS BRAŠKIŲ IR MANGŲ KOKTEILIS
Mielinis pyragas su aguonomis
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Avietiniai keksiukai su šokolado traškučiais
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Šokoladinės varškės spurgos, ruoštos su kepimo milteliais
BRAŠKINIS DAIQUIRI
Airiška kava su viskiu
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
Greitas Obuolių pyragas
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Romo ir tekilos kokteilis "Akapulko"
Silkė su pomidorais
Prancūziški kepti rageliai su sūriu ir kumpiu
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Dovilės silkė su pomidorais plinta kaip virusas
VARŠKĖS APKEPAS SU MIGDOLAIS
Puikiai pavykęs varškės apkepas su ryžiais
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Aviečių likeris
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Mojito