Citrininiai rikotos sausainiai

Kategorija: Desertai


Citrininiai rikotos sausainiai

Paskelbė:
03 Gruodžio 2024

Ingredientai

Sausainiams (24 vnt.):
  • miltai: 2,5 stiklinės
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • kambario temperatūros sviestas: 125 gramų
  • cukrus: 1,5 stiklinės
  • kiaušiniai: 2
  • rikota: 425 gramų
  • citrinos sultys: 3-6 valgomųjų šaukštų
  • tarkuotos citrinos žievelės: 1
Glaistui:
  • citrinos sultys
  • miltelinis cukrus


Recepto paruošimas

1. Orkaitės paruošimas: įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.

2. Sausų ingredientų paruošimas: atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

3. Sviesto ir cukraus plakimas: dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu plakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.

4. Kiaušinių įmaišymas: po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami, kad masė būtų vientisa.

5. Rikotos ir citrinos pridėjimas: įmaišykite rikotą, citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę, kol masė taps vienalytė.

6. Sausų ingredientų įmaišymas: palaipsniui įmaišykite sausų ingredientų mišinį, maišydami, kol tešla taps vientisa.

7. Sausainių formavimas: šaukštu dėkite po du šaukštus tešlos ant paruoštų kepimo skardų, palikdami tarpelius tarp sausainių, kad jie galėtų plėstis kepimo metu.

8. Kepimas: kepkite sausainius apie 15 minučių arba kol jų kraštai pradės lengvai ruduoti.

9. Atvėsinimas: išimkite sausainius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti ant kepimo skardos prieš perkeldami juos ant grotelių.

10. Glaisto paruošimas: sumaišykite citrinos sultis su milteliniu cukrumi, kol gausite norimos konsistencijos glaistą. Jei reikia, pridėkite daugiau citrinos sulčių arba miltelinio cukraus.

11. Sausainių glaistymas: ant kiekvieno atvėsusio sausainio užpilkite po maždaug vieną arbatinį šaukštelį glaisto ir leiskite jam sustingti bent dvi valandas.

12. Pastebėjimas: Šį kartą dėl vaikų, nes jiems taip daug gražiau, dar užbėriau pabarstukų, bet jie čia tikrai nėra būtini. :)

13. Santrauka:Citrininiai rikotos sausainiai – tai gardus desertas, kuriame dera rikotos sūrio kremiškumas ir gaivus citrinos skonis. Šie minkšti ir purūs sausainiai puikiai tinka įvairioms progoms ir tikrai pradžiugins jūsų šeimą ar užsukusius draugus.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: