Citrininis keksas su aguonomis ir soda

Kategorija: Desertai


Citrininis keksas su aguonomis ir soda

Paskelbė:
22 Vasario 2024

Ingredientai


  • miltai: 1,5 puodelio
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kambario temperatūros kiaušiniai: 3
  • cukrus: 1 puodelio
  • minkštas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • citrinų ekstraktas: 2 arbatinių šaukštelių
  • citrinos sultys: trečdalio puodelio
  • aliejus: 0,5 puodelio
  • aguonos: 4 valgomųjų šaukštų
  • nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, druską, kepimo miltelius ir sodą.

2. Tuomet didesniame dubenyje sumaišykite kiaušinius, sviestą, cukrų, vanilės bei citrinų ekstraktus, citrinų sultis, aliejų iki vientisos masės.

3. Tada įmaišykite sausąjį mišinį, berkite aguonas bei citrinos žievelę.

4. Tešlą sukrėskite į kekso kepimo formą bei kepkite maždaug 45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

5. Iškepusį bei atvėsusį keksą galite aplieti glazūra, paruošta kaitinant ketvirtadalį puodelio vandens, trečdalį puodelio cukraus bei ketvirtadalį puodelio citrinos sulčių. Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: