Kvapnusis apelsininis keksas su šviežiomis sultimis
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Miltai: 160 g
- Kepimo milteliai: ½ šaukštelio
- Sviestas (kambario temperatūros): 170 g
- Apelsinų žievelės (nutarkuotos): 3 apelsinų
- Cukrus: 150 g
- Kiaušiniai: 3 vnt.
- Šviežiai spaustos apelsinų sultys: 4 šaukštai
Recepto paruošimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba lengvai patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
3. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
4. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu plakite sviestą, cukrų ir nutarkuotas apelsinų žieveles apie 5 minutes, kol masė taps puri ir šviesi.
5. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami, kol masė taps vientisa.
6. Palaipsniui įmaišykite sausų ingredientų mišinį, maišydami, kol tešla taps vienalytė.
7. Supilkite šviežiai spaustas apelsinų sultis ir švelniai išmaišykite, kad tešla būtų tolygi.
8. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą, tolygiai paskirstykite ir lengvai bakstelėkite formą į stalviršį, kad pašalintumėte oro burbuliukus.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45–50 minučių arba kol įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus švarus.
10. Iškepusį keksą išimkite iš orkaitės ir palikite formoje apie 10 minučių atvėsti.
11. Naudodami medinį pagaliuką padarykite mažas skylutes kekso viršuje ir apšlakstykite likusiais 4 šaukštais šviežiai spaustų apelsinų sulčių.
12. Perkelkite keksą ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.
13. Santrauka: Šis apelsininis keksas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško paprasto, tačiau kvapnaus ir skanaus deserto. Jis lengvai paruošiamas, o ingredientai – paprasti ir dažnai randami namuose. Keksas puikiai dera su puodeliu karštos kavos ar arbatos, ypač šaltais rytais ar vakarais, kai norisi jaukumo ir šilumos.