Danutės pyragas su vafliais ir karameliniu kremu
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Vafliai: 6-7 vnt. (dideli, ploni, su rombo formos grioveliais)
- Saldintas karamelizuotas pienas: 397 g (skardinė)
- Sviestas: 200 g
- Šokoladas: 150 g
- Sviestas: 20 g
- Pienas: 2-3 valg. š.
- Žemės riešutai: saujelė
Recepto paruošimas
1. Visus produktus išimti iš šaldytuvo, kad jie pasiektų kambario temperatūrą.
2. Į didesnį dubenį sudėti saldintą karamelizuotą pieną ir sviestą ir rankiniu plakikliu išplakti iki vientisos konsistencijos.
3. Pirmą vaflį pasidėti ant didelės lentelės ar skardos užtiestos kepimo popieriumi.
4. Vaflį dosniai aptepti kremu. Svarbu užpildyti visus griovelius, kad desertas pavyktų tolygus.
5. Susluoksniuoti visus vaflius ir kremą. Paskutinio vaflio viršaus kremu jau netepti.
6. Suteptą desertą pridengti maistene plėvele ar kepimo popieriaus lakštu ir paslėgti. Patogiausia uždėti pjaustymo lentelę ir kažką sunkesnio ant viršaus.
7. Paslėgtą pyragą perkelti į šaldytuvą ir jį ten palaikyti per naktį.
8. Kitą dieną glajui ištirpinti puode šokoladą su sviestu ir truputėliu pieno (viskas turi būti kambario temperatūros). Pieno kiekiu reguliuoti glajaus tirštumą, jis turi gautis tepamas (maždaug grietinės tirštumo).
9. Gautu glajumi aptepti visą vaflių pyragą ir viršų pabarstyti smulkintais žemės riešutais.
10. Desertą palaikyti šaldytuve, kad glajus sukietėtų.