Šokoladinis medaus tortas
Kategorija: Desertų receptai
Ingredientai
- Medus: 120 g
- Sviestas: 120 g
- Cukrus: 160 g
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Soda: 1 arb. š.
- Miltai: 530 g
- Kakava: 50 g
- Grietinė: 800 g (30% riebumo)
- Pieninio šokolado kremas su lazdyno riešutais: 4 valg. š.
Recepto paruošimas
1. Į puodą sudėti medų, sviestą ir cukrų. Dėti ant vidutinės kaitros.
2. Masę pakaitinti nuolat maišant, kol viskas ištirps ir tada įdėti šaukštelį sodos ir dar kaitinti kol masė pasidarys karamelinės spalvos.
3. Palikti masę šiek tiek atvėsti, maždaug 10 min.
4. Dubenyje išplakti kiaušinius ir tuomet supilti atvėsusią medaus masę.
5. Suberti sijotus miltus su kakava ir užminkyti minkštą tešlą. Ją padalinti į 9 gabaliukus, išdėlioti lėkštėje, uždengti maistine plėvele ir perkelti 1 val į šaldytuvą.
6. Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti plonai tarp dviejų kepimo popieriaus lapelių. Tešlos lakštai turi būti labai ploni, kepant jie gražiai iškils.
7. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir po vieną iškepti lakštus, tai užtruks apie 3-4 min. (lakštai pakils minimaliai, kepti juos kol švelniai apskrus).
8. Iškepusius lakštus apipjauti pagal naudojamos formos dugną
9. Kremui paruošti sudėti grietinę į dubenį.
10. Sudėti šokoladinį kremą ir šaukštu gerai išmaišyti (plakti nereikia). Išmaišius perkelti dubenį į šaldytuvą, palikti pastovėti 30 min.
11. Į pasirinktą torto formą dėti pirmąjį lakštą ir jį aptepti kremu.
12. Taip susluoksniuoti visus torto lakštus. Viršų taip pat aptepti kremu ir pabarstyti trupiniais.
13. Tortą perkelti į šaldytuvą bent 2 val., kad sutvirtėtų.
14. Tuomet išimti tortą iš formos ir aptepti papildomai šonus kremu ir papuošti smulkiais trupiniais (biskvitų likusius kraštelius susmulkinti).
15. Tortą papuošti pagal savo norus.