Sluoksniuotas želė desertas su maskarpone ir mandarinais stiklinėje

Kategorija: Desertų receptai


Sluoksniuotas želė desertas su maskarpone ir mandarinais stiklinėje

Paskelbė:

Ingredientai

  • Raudona želė: 1 pakelis
  • Žalia želė: 1 pakelis
  • Grietinėlė: 200 ml
  • Maskarponė: 250 g
  • Cukraus pudra: 100 g
  • Mandarinai: 3 vnt.
  • Mėtos lapeliai: papuošimui (nebūtina)


1. Pasiruošti visus ingredientus.

2. Pirmiausia paruošti želė. Į atskirus dubenėlius supilti želė miltelius.

3. Užpilti verdančiu vandeniu (kiekis priklausomai nuo gamintojo gali skirtis). Gerai išmaišyti, kol milteliai pilnai ištips. Palikti atvėsti ir tuomet perkelti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.

4. Kremui į didelį dubenį supilti grietinėlę (ji turi būti šalta) ir paplakti rankiniu plaktuvu, kol šiek tiek sutirštės.

5. Tuomet į dubenį sudėti maskarponę ir suberti cukraus pudrą.

6. Išplakti tirštą, standų kremą (pakėlus plakiklio šluoteles kremas turi laikyti formą). Labai svarbu kremo neperplakti.

7. Želė supjaustyti norimo dydžio ir formos gabalėliais. Atidėti.

8. Mandarinus nulupti ir supjaustyti mažesniais gabaliukais (nebūtina, bet patogiau valgyti).

9. Stiklinėse sluoksniuoti desertą - dėti sluoksnį želė gabaliukų, juos užkloti kremu, išdėlioti mandarinus. Tuomet sluoksnis želė, kremo ir užbaigiama mandarinais. Papildomai galima papuošti mėtos lapeliais ir pabarstyti cukraus pudra.