Mini medaus tortas su grietinės kremu

Kategorija: Desertų receptai


Mini medaus tortas su grietinės kremu

Paskelbė:

Ingredientai

Tešlai:
  • Medus: 60 g
  • Sviestas: 60 g
  • Cukrus: 90 g
  • Kiaušiniai: 1 vnt.
  • Soda: 0,5 arb. š.
  • Miltai: 265 g
Kremui: 
  • Grietinėlė: 200 ml (35% riebumo)
  • Cukraus pudra: 2 valg. š. 
  • Grietinė: 500 g (šalta, 30% riebumo)


1. Į puodą sudėti sviestą, cukrų ir medų. Kaitinti ant vidutinės kaitros nuolat maišant, kol viskas ištirps.

2. Tuomet įdėti pusę šaukštelio sodos ir kaitinti kol masė pasidarys karamelinės spalvos.

3. Palikti masę šiek tiek atvėsti, maždaug 10 min.

4. Į masę įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.

5. Sudėti persijotus miltus ir užminkyti tešlą.

6. Tešlą padalinti į 10 gabaliukų ir 1 val perkelti į šaldytuvą.

7. Visus gabaliukus plonai iškočioti tarp kepimo popieriaus lakštų (popierius-tešla-popierius).

8. Kiekvieną lakštą apipjauti pagal torto formos dugną.

9. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir lakštus po vieną kepti kol taps gražiai apskrudę. Kadangi lakštai ploni, jie ilgai nekeps.

10. Kremui į dubenį supilti grietinėlę ir įdėti cukraus pudros. Išplakti.

11. Tuomet mentele įmaišyti šaltą grietinę.

12. Į torto formą dėti pirmąjį lakštą, jį aptepti kremu. Dėti kitą lakštą ir vėl tepti kremo. Taip susluoksniuoti visus lakštus.

13. Viršų aptepti kremu ir apibarstyti trupiniais (smulkintais likučiais nuo biskvitų formavimo).

14. Paruoštą tortą nakčiai dėti į šaldytuvą, kad lakštai suminkštėtų ir visi skoniai persigertų.

15. Prieš patiekiant torto šonus galima papildomai aptepti kremu ir apibarstyti trupiniais.

16. Papuošti pagal savo fantaziją.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook

Raktažodžiai:

Tortai, medaus tortas, medutis