Karamelinis ryžių trapučių desertas su saldintu karamelizuotu pienu
Kategorija: Desertų receptai

Ingredientai
- Saldintas karamelizuotas pienas: 1 skardinė
- Ryžių trapučiai su druska: 10 vnt.
- Sviestas: 100 g
Recepto paruošimas
1. Sviestą sudėti į dubenėlį ir ištirpinti.
2. Karamelizuotą pieną sudėti į dubenį ir šiek tiek pakainti karštų garų vonelėje, kad karamelė taptų šiek tiek skystesnės konsistencijos, taip ji lengviau įsimaišys.
3. Trapučius susmulkinti ir sudėti į didesnį dubenį.
4. Ant trapučių supilti lydytą sviestą ir minkštą karamelizuotą pieną. Viską labai gerai išmaišyti.
5. Pasirinktą indą ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti visą paruoštą masę. Išlyginti paviršių šiek tiek paspaudžiant, kad neliktų didelių tarpų.
6. Desertą perkelti į šaldytuvą nakčiai, kad sutvirtėtų. Paskui supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Panašūs receptai

Nekeptas karamelinis sūrio tortas

Karamelinis kūčiukų tinginys Snickers

Nekeptas varškės tortas Oreo su rikota

Karamelinis varškės tinginys

Karamelinio kukurūzų dribsnių tinginio kąsneliai

Šokoladinis kūčiukų tinginys

Šokoladinis karamelinis pyragas

Šokoladinis kūčiukų tinginys

Kokosinis šokoladinis tinginys be kondensuoto pieno

Kokosinis varškės tortas Raffaello

Pūstų ryžių desertas iš vaikystės

Šokoladiniai Tinginio batonėliai