Varškės žagarėliai
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- varškė: 500 gramų
- cukrus: 5 šaukštų
- kiaušiniai: 2
- kepimo milteliai: 1 šaukštelio
- vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
- miltai: 4-6 šaukštų
- aliejus (kepimui/virimui)
- cukraus pudra
- cinamonas
Recepto paruošimas
1. Varškę pertrinkite per sietelį, kad būtų vienoda ir kreminė tekstūra.
2. Įdėkite kiaušinius, cukrų, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, tada viską gerai išsukite, kol ingredientai pilnai susimaišys.
3. Po truputį berkite miltus, maišydami rankomis arba mentele, kad gautumėte minkštą ir nelimpančią tešlą, kurią galima kočioti.
4. Tešlą iškočiokite iki maždaug 1 cm storio.
5. Supjaustykite rombo formos gabalėliais, kiekvieno vidurį įpjaukite, per kurį perkiškite vieną rombo kampą.
6. Įkaitinkite aliejų puode arba keptuvėje.
7. Į verdantį aliejų dėkite paruoštus žagarėlius ir kepkite juos, kol apskrus iš abiejų pusių. Ištraukite iš aliejaus ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
8. Iškepusius žagarėlius apibarstykite cukraus pudros ir cinamono mišiniu.
9. Skanaukite dar šiltus – jie išliks minkšti ir itin gardūs.
10. Santrauka: Varškės žagarėliai yra klasikinis, minkštas desertas, kurio pagrindinis ingredientas yra kalciu ir baltymais turtinga varškė. Su paprastais ingredientais ir keliomis alternatyvomis šį receptą galima pritaikyti skirtingiems skoniams ir mitybos poreikiams.