Riestainiai
Kategorija: Desertai
Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 11 riestainių.
1. Iš pradžių minkštą sviestą išsukite su cukrumi, dėkite kiaušinį ir kondensuotą pieną. Į tešlą dėkite vanilinį cukrų, druską ir pieną, viską išmaišykite. Berkite miltus bei kepimo miltelius. Viską gerai permaišykite, užminkykite. Paruoštą tešlą dėkite į šaldytuvą, kad pravėstų bei lengviau būtų suformuoti riestainius.
2. Tuomet tešlą padalinkite į 11 dalių, svoris maždaug 80-84 gramai. Iškočiokite volelius, kurių ilgis maždaug 30-33 centimetrai ir raitykite ale aštuoniukės formos riestainius, Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
3. Po to į lėkštę berkite 4 valgomuosius šaukštus cukraus bei kiekvieną riestainį dėkite ant cukruotos lėkštės, kad apliptų cukrumi, bet tik viena pusė. Įkaitus orkaitei imkite kepimo skardą su kepimo popieriumi bei perkelkite gabaliukus ant jos cukruota puse į viršų. Kepkite maždaug 10-12 minučių. Mėgaukitės:)
Ingredientai
- kvietiniai miltai: 450 gramų
- minkštas sviestas: 100 gramų
- cukrus: 160 gramų
- saldintas kondensuotas pienas: 3 valgomųjų šaukštų
- kiaušiniai: 1
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- pienas: 50 gramų
- druska: žiupsnio
- cukrus: 4 valgomųjų šaukštų (riestainių cukravimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių minkštą sviestą išsukite su cukrumi, dėkite kiaušinį ir kondensuotą pieną. Į tešlą dėkite vanilinį cukrų, druską ir pieną, viską išmaišykite. Berkite miltus bei kepimo miltelius. Viską gerai permaišykite, užminkykite. Paruoštą tešlą dėkite į šaldytuvą, kad pravėstų bei lengviau būtų suformuoti riestainius.
2. Tuomet tešlą padalinkite į 11 dalių, svoris maždaug 80-84 gramai. Iškočiokite volelius, kurių ilgis maždaug 30-33 centimetrai ir raitykite ale aštuoniukės formos riestainius, Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
3. Po to į lėkštę berkite 4 valgomuosius šaukštus cukraus bei kiekvieną riestainį dėkite ant cukruotos lėkštės, kad apliptų cukrumi, bet tik viena pusė. Įkaitus orkaitei imkite kepimo skardą su kepimo popieriumi bei perkelkite gabaliukus ant jos cukruota puse į viršų. Kepkite maždaug 10-12 minučių. Mėgaukitės:)
Raktažodžiai:
miltai, sviestas, cukrus, kondensuotas pienas, kiausiniai, vanilinis cukrus, pienas, druska, kepimo milteliai, riestainiai
Įdaryti riestainiai su varške
Mini picos iš riestainių
Prancūziški kepti rageliai su sūriu ir kumpiu
Blynai su bulvių koše
Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
Blyneliai su majonezu
Riešutinis pyragas
Bananų duona su riešutų sviestu ir šokoladu
Varškės sausainiai
Saldainiai Rafaelo
Keto mityba: cinamoninės bandelės
Šokoladiniai vafliai su avižų miltais
Sausainiai su persikais
Nepaprastas varškės pyragas
Kondencuoto pieno keksiukai
Šaltanosiai arba virtinukai su mėlynių įdaru
Tortas Rafaelo svajonė su persikais
Sausainiai su cinamonu ir džemu
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Bandelės su dešrelėmis
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
KEKSIUKAI SU SERBENTAIS
Tortas "Krepvilis"
Sernik - lenkiškas varškės pyragas su razinomis