Kondensuoto pieno spurgos – ypač gardu

Kategorija: Desertai


Kondensuoto pieno spurgos – ypač gardu

Paskelbė:
26 Kovo 2019
Iš savo patirties galiu patarti, kad reikia atsargiai į tešlą dėti miltus ir jų nepadauginti. Formuojant spurgytes, tešla turi likti lipni ir minkšta. Galima formuoti dviem šlapiais šaukštais, arba sudrėkintomis vandeniu rankomis.

Reikės:
  • 4 kiaušinių;
  • 1 skardinės saldinto kondensuoto pieno;
  • Apie 600 ml miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • Bekvapio aliejaus virimui;
  • Cukraus pudros.

Gaminame

* Kiaušinius gerai suplakame su kondensuotu pienu, viskas turi būti kambario temperatūros. Sudedame kepimo miltelius, po truputį beriame miltus ir maišome tešlą. Pastatome į šaldytuvą, kelias valandas „pailsėti“.

* Aliejų gerai įkaitiname, tada nustatome vidutinę kaitrą. Drėgnomis rankomis, arba šaukštais formuojame spurgytes ir verdame aliejuje. Popieriuniu rankšluosčiu nusausiname riebalus, pabarstome cukraus pudra ir skanaujame.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: