Sausainiai su varške „Vokeliai“
Kategorija: Desertai
Apie 20 sausainių
180-200 g varškės (pakelis) 5-9%
100 g sviesto arba margarino
75 g cukraus
170-200 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
įdarui - cukraus
Gaminame
* Minkštą sviestą šaukštu išsukame su cukrumi. Sudedame varškę, išmaišome iki vientisos masės. 180 g miltų su kepimo milteliais persijojame. Užminkome tešlą. Jei limpa prie rankų, įberiame dar miltų tiek, kad galėtume kočioti, bet nepadauginame, nes sausainiai bus kieti.
* Iškočiojame apie 2-3 mm. storio lakštą ir supjaustome 8 x 8 cm. kvadratėliais. Ant kiekvieno į vidurį beriame 1 а. š. cukraus. Imame priešais esančius kvadratėlio galus ir lenkiame į vidurį - gerai suspaudžiame vieną su kitu, nes kepdami sausainiai linkę "išsiskleisti". Dedame ant kepimo popieriaus nelabai arti vienas kito, nes kepdami kyla ir plečiasi. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol gražiai pagelsta. Skanaus!
180-200 g varškės (pakelis) 5-9%
100 g sviesto arba margarino
75 g cukraus
170-200 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
įdarui - cukraus
Gaminame
* Minkštą sviestą šaukštu išsukame su cukrumi. Sudedame varškę, išmaišome iki vientisos masės. 180 g miltų su kepimo milteliais persijojame. Užminkome tešlą. Jei limpa prie rankų, įberiame dar miltų tiek, kad galėtume kočioti, bet nepadauginame, nes sausainiai bus kieti.
* Iškočiojame apie 2-3 mm. storio lakštą ir supjaustome 8 x 8 cm. kvadratėliais. Ant kiekvieno į vidurį beriame 1 а. š. cukraus. Imame priešais esančius kvadratėlio galus ir lenkiame į vidurį - gerai suspaudžiame vieną su kitu, nes kepdami sausainiai linkę "išsiskleisti". Dedame ant kepimo popieriaus nelabai arti vienas kito, nes kepdami kyla ir plečiasi. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol gražiai pagelsta. Skanaus!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Populiarieji varškės sausainiai
Kiaušinius dažome natūraliai
KEPTI VARŠKĖTUKAI
VARŠKINIAI SAUSAINIAI
Šventėms – tortas „Snickers“
Labai skanios spurgos
Migdolų pyragas su uogiene
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas
Klasikinis medaus tortas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Sausainiai-juostelės su džemu
Sausainiai-juostelės su džemu
Pica su faršu
Pica su tunu
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Gardžiosios mielinės spurgos
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS