Šokoladinis pyragas su kremine varške ir vyšniomis
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Juodas šokoladas: 100 g
- Cukrus: 50 g
- Sviestas: 120 g
- Miltai: 130 g
- Kiaušiniai: 2 vnt. (dideli)
- Kepimo milteliai: 1 arb. š.
- Druska: žiupsnelis
- Kreminė varškė: 300 g
- Vyšnios: 300 gramų (tinka ir šaldytos, ir šviežios)
- Cukrus: 100 g
- Kiaušiniai: 1 vnt. (mažas)
Recepto paruošimas
1. Puode virš nedidelės ugnies išlydyti sviestą su šokoladu. Palikti atvėsti.
2. Kiaušinius, cukrų ir druską plaktuvu plakti tol, kol ištirps cukrus (masė padvigubės). Supilti tirpintą šokoladą ir dar išplakti.
3. Į dubenį suberti miltus su kepimo milteliais ir nedideliu greičiu gerai išplakti.
4. Šaukštu dubenyje ištrinti varškę, kiaušinius ir cukrų. Masė turi gautis maždaug kremo konsistencijos.
5. Kepimo formą ištepti sviestu arba iškloti kepimo popieriumi. Supilti pusę tešlos, paskirstyti ant viso dugno.
6. Sudėti visą varškės masę, paskleidžiant ją per visą kepimo formos plotą. Ant varškės išdėlioti vyšnias (be kauliukų). Ant vyšnių supilti likusią tešlos dalį ir išlygintį paviršių.
7. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir pyragą kepti apie 50 min, kol ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus.