Paprastas trupininis pyragas su uogiene
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Miltai: 500 g
- Cukrus: 200 g
- Kepimo milteliai: 1 arb. š.
- Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
- Actas: 1 valg. š.
- Druska: žiupsnelis
- Sviestas: 150 g (šaltas)
- Kiaušiniai: 3 vnt.
- Uogienė: 200 g (mėgstama)
Recepto paruošimas
1. Dubenyje sumaišyti miltus su cukrumi. Suberti kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
2. Į miltų mišinį įpilti acto ir sudėti tarkuotą šaltą sviestą. Minkyti rankomis, kol gausis trupiniai.
3. Į masę įmušti visus kiaušinius ir užminkyti tešlą. Kai jis bus vientisa, padėti į šaldytuvą valandai atvėsti.
4. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Iš pusės paruoštos tešlos iškloti pagrindą pyragui. Visą paviršių aptepti pasirinkta uogiene.
5. Likusią tešlą trinti tarp pirštų ir uogienės sluoksnį apdėlioti gautais trupiniais (nereikia paslėpti uogienės sluoksnio).
6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir pyragą kepti apie 40 min.
7. Pjaustyti ir skanauti. :)
BISKVITINIS PYRAGAS SU UOGIENĖS PERTEPIMU
Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Trapios tešlos obuolių pyragas
Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas
Tobulas New York sūrio pyragas
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele
Velykinis „Napoleonas“
Obuolių pyragas su maskarpone
Migdolų pyragas su uogiene
Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis
„Garbanotas“ pyragas su varškės įdaru.
Šokoladinis pyragas su kremine varške ir vyšniomis
Sausainiai-juostelės su džemu
Sausainiai-juostelės su džemu
Purus ir drėgnas pyragas su uogiene
Šokoladinis karamelinis pyragas
Tikrasis draugystės pyragas su varške ir uogiene
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
Pigus ir greitas pyragas su uogiene bei grietine
Sernik - lenkiškas varškės pyragas su razinomis
Bananiniai keksiukai su Nutella