Skanios, mažos nostalgiškos varškės spurgos

Kategorija: Desertai


Skanios, mažos nostalgiškos varškės spurgos

Paskelbė:
01 Lapkričio 2024

Ingredientai

Maždaug 30–35 mažos spurgos:
  • Varškė (sausesnė): 500 g
  • Cukrus: 100 g (pagal norą)
  • Kiaušiniai: 3 vnt.
  • Vanilinis cukrus: 1 a. š.
  • Kepimo milteliai: 1 a. š.
  • Miltai: beriant „iš akies“, kad neliptų prie rankų
  • Aliejus: kepimui


Recepto paruošimas

1. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri.

2. Įplakite varškę ir išsukite masę, kad neliktų gumuliukų.

3. Palaipsniui berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą, kol ji taps ne per kieta ir nelips prie rankų.

4. Formuokite mažas spurgytes ir dėkite į įkaitintą aliejų, verdant ant vidutinio kaitrumo tol, kol jos gražiai pagels.

5. Iškepusias spurgas dėkite ant popierinės servetėlės, kad sugertų riebalų perteklių.

6. Santrauka: Šios nostalgiškos varškės spurgos yra lengvai paruošiamos ir puikiai tinka šeimos šventėms ar jaukiems popiečiams. Svarbiausia – gaminant atitaikyti aliejaus temperatūrą, o ingredientų kiekį pritaikyti pagal varškės drėgnumą.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: