Spurgos be varškės
Kategorija: Desertai
Šios spurgos nuo stalo dingsta pirmosios. Kviečiu šį receptą išmėginti ir jus!
Ingredientai
- 2 stiklinės miltų,
- 1 šaukštas sviesto,
- 2 šaukštai cukraus,
- 0,5 šaukštelio sodos,
- 1 kiaušinis,
- 0,5 stiklinės pieno,
- aliejus kepimui.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia cukrų išplakame su kiaušiniu mikseriu, įpilame ištirpdytą truputį atvėsintą sviestą, pieną, po truputį įberiame persijotus miltus su soda. Visų miltų iškarto nededame, nes gali prireikti jų ir mažiau, užminkome tešlą, tešla gali truputį lipti prie rankų.
2. Iškočiojame tešlą maždaug 0,3-0,5 mm storio, tešlą išpjauname stikline, viduje taip pat išspaudžiame skylutę (aš naudojau nuo pabarstukų kamštelį).
3. Kepame įkaitintame aliejuje, apkepame iš abiejų pusių. Iškeptas spurgytes apibarstome cukraus pudra. Skanaus!
Spūrgos -minkštutėlės
Žagarėliai
Populiarieji varškės sausainiai
KEPTI VARŠKĖTUKAI
Spurgos su kefyru
Labai skanios spurgos
Kondensuoto pieno spurgos – ypač gardu
Mielinės spurgos su džemu
Minkščiausi ir greičiausi obuolių suktinukai.
Picos padas
Gardžiosios mielinės spurgos
VARŠKĖS SPURGYTĖS SU SKYLUTE
Varškės spurgos su maskarpone
Rumuniškas varškės pyragas
Sultingi skanūs beliašai!
Blynų receptas su kefyru
Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Grietininiai vafliai su cinamonu
Šokoladinės varškės spurgos, ruoštos su kepimo milteliais
Pica su tunu
Sausainiai su varške „Vokeliai“
Sausainiai-juostelės su džemu
Sausainiai-juostelės su džemu