Nostalgiški varškiniai sausainiai "Bučinukai"
Kategorija: Desertų receptai

Ingredientai
- Varškė: 250 gramų
- Miltai: 200 gramų
- Sviestas: 100 gramų
- Cukrus: 3 šaukštai
- Vanilinis cukrus: 3 šaukšteliai
- Kepimo milteliai: 1 šaukštelis
- Druska: 1 žiupsnelis
- Cukraus pudra: pabarstymui
Recepto paruošimas
1. Varškės paruošimas: Varškę ištrinkite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps vientisa.
2. Sviesto įmaišymas: Ištirpinkite sviestą ir įmaišykite į varškės masę, gerai išsukite.
3. Tešlos užminkymas: Į varškės ir sviesto masę suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite vienalytę tešlą.
4. Tešlos šaldymas: Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
5. Tešlos kočiojimas: Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite ją ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug 3 mm storio.
6. Sausainių formavimas: Naudodami stiklinę ar sausainių formelę, išspauskite apskritimus. Kiekvieną apskritimą apibarstykite cukrumi, perlenkite pusiau, vėl pabarstykite cukrumi ir dar kartą perlenkite, suformuodami trikampį.
7. Viršų vėl pabarstykite cukrumi.
8. Kepimas: Sudėkite suformuotus sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių, kol jie taps auksinės spalvos.
9. Atvėsinimas ir pabarstymas: Išimkite sausainius iš orkaitės, leiskite jiems atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra prieš patiekiant.
10. Santrauka: Varškiniai sausainiai "Bučinukai" – tai paprastas ir gardus desertas, kuris sužavės tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Šie trapūs sausainiai su varške puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, o jų gaminimas suteikia malonumą visai šeimai.
Panašūs receptai











