Nostalgiški varškiniai sausainiai "Bučinukai"

Kategorija: Desertų receptai


Nostalgiški varškiniai sausainiai "Bučinukai"

Paskelbė:

Ingredientai

36 sausainiai:
  • Varškė: 250 gramų
  • Miltai: 200 gramų
  • Sviestas: 100 gramų
  • Cukrus: 3 šaukštai
  • Vanilinis cukrus: 3 šaukšteliai
  • Kepimo milteliai: 1 šaukštelis
  • Druska: 1 žiupsnelis
  • Cukraus pudra: pabarstymui 


Recepto paruošimas

1. Varškės paruošimas: Varškę ištrinkite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps vientisa.

2. Sviesto įmaišymas: Ištirpinkite sviestą ir įmaišykite į varškės masę, gerai išsukite.

3. Tešlos užminkymas: Į varškės ir sviesto masę suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite vienalytę tešlą.

4. Tešlos šaldymas: Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

5. Tešlos kočiojimas: Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite ją ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug 3 mm storio.

6. Sausainių formavimas: Naudodami stiklinę ar sausainių formelę, išspauskite apskritimus. Kiekvieną apskritimą apibarstykite cukrumi, perlenkite pusiau, vėl pabarstykite cukrumi ir dar kartą perlenkite, suformuodami trikampį.

7. Viršų vėl pabarstykite cukrumi.

8. Kepimas: Sudėkite suformuotus sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių, kol jie taps auksinės spalvos.

9. Atvėsinimas ir pabarstymas: Išimkite sausainius iš orkaitės, leiskite jiems atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra prieš patiekiant.

10. Santrauka: Varškiniai sausainiai "Bučinukai" – tai paprastas ir gardus desertas, kuris sužavės tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Šie trapūs sausainiai su varške puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, o jų gaminimas suteikia malonumą visai šeimai.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook