Helovino desertas voriukai

Kategorija: Desertai


Helovino desertas voriukai

Paskelbė:
17 Spalio 2024

Ingredientai

  • Avižiniai dribsniai: 20 g (greitai paruošiami)
  • Džiovintos datulės: 150 g (arba šviežios)
  • Nesaldinta kakava: 1 valg. š. (papildomai: 1-2 arb. š. saldainių apvoliojimui)
  • Riešutų sviestas: 2 valg. š. (kreminis)
  • Klevų sirupas: 1 valg. š.
  • Maži sausainiai "Pretzels": 16-20 vnt
  • Lukštentos saulėgrąžos: 24 vnt
  • Druska: žiupsnis
  • Maltas cinamonas: žiupsnis



Recepto paruošimas

1. Jeigu naudojamos džiovintos datulės – užpilti jas karštu vandeniu ir palaikyti apie 10 min., kol išbrinks.

2. Kai datulės bus išbrinkę, nupilti nuo jų vandenį ir sudėti į indą su avižiniais dribsniais, kakava, riešutų sviestu, druska, cinamonu.

3. Visus sudėtus ingredientus susmulkinti rankiniu trintuvu ar maisto procesoriumi iki daugmaž vientisos masės.

4. Iš šios masės formuoti rutuliukus – imti po kupiną šaukštelį masės ir delnuose susukti į rutuliuką. Iš visos masės gaunasi apie 12 rutuliukų.

5. Sulaužyti „Pretzel“ sausainius taip, kad iš kiekvieno sausainio turėtumėte 3 dalis, kurios yra lenktos. Susmeikite šias lenktas dalis į rutuliukų šonus kaip kojas vorams. Kiekvieno rutuliuko priekyje įsmeikite po dvi saulėgrąžas – akis.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: