Šokoladinis braunis be kepimo

Kategorija: Desertų receptai


Šokoladinis braunis be kepimo

Paskelbė:

Ingredientai

  • Migdolų riešutai: 200 g
  • Datulės: 170 g (svoris be kauliukų)
  • Kakava: 50 g (nesaldinta)
  • Druska: žiupsnelis
  • Vanilės ekstraktas: 1 arb. š.
  • Malti linų sėmenys: 1 arb. š.
  • Peruvinės pipirnės (maca) milteliai: 1 arb. š.
Glajus:
  • Avokadai: 1 vnt.
  • Klevų sirupas: 70 g (galima keisti skystu medumi ar agavų sirupu)
  • Kakava: 35 g (nesaldinta)
  • Pistacijos: saujelė kepintų (papuošimui)


1. Datules užpilti karštu vandeniu ir palikti 10 min suminkštėti.

2. Migdolus sudėti į maisto smulkintuvą ir susmulkinti, kol gausis rupių miltų tekstūra.

3. Prie smulkintų migdolų sudėti datules, kakavą, maca miltelius, linų sėmenis, druską ir vanilę.

4. Viską trinti, kol gausis vientisa masė.

5. Pasirinktą indą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti paruoštą masę.

6. Viską išlyginti šiek tiek paspaudžiant.

7. Glajui dubenyje sutrinti avokadą, klevų sirupą ir kakavą iki vientisos masės.

8. Glajų šaukštu paskirstyti ant šokoladainio ir papuošti smulkintomis pistacijomis.

9. Šokoladainį perkelti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.