Minkšti bananų keksiukai su karameliniu kremu

Kategorija: Desertai


Minkšti bananų keksiukai su karameliniu kremu

Paskelbė:
29 Rugsėjo 2024

Ingredientai

Keksiukams:
  • Bananai: 3 vnt. (labai gerai sunokę)
  • Cukrus: 80g (ar daugiau, jei norisi saldžiau)
  • Rapsų aliejus: 1/3 stikl. 
  • Miltai: 1,5 stikl.
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Soda: 1 arb.š.
  • Kepimo milteliai: 1 arb.š.
  • Druska: žiupsnis
Kepurėlėms:
  • Karamelizuotas saldintas sutirštintas pienas: 397g (kambario temperatūros)
  • Sviestas: 120g (kambario temperatūros)


Recepto paruošimas

1. Bananus sutrinti iki tyrės. Prie bananų mušti kiaušinį, pilti aliejų ir suberti cukrų. Viską išmaišyti iki kol susijungs.

2. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską. Viską supilti į bananų masę. Išmaišyti.

3. Orkaitę įkaitinti iki 180 C ir keksiukus kepti apie 25min. Keksiukus stebėti, bus iškepę tuomet kai ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus.

4. Kepurėlėms į dubenį dėti sviestą ir rududu. Ir plakti kol taps gražios, vientisos tekstūros.

5. Kremą išplakus sudėti į konditerinį maišelį ir papuošti atvėsusius keksiukus.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: