Karamelinės cinamoninės bandelės
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- Cukrus: 100 g
- Nerafinuotas cukranendrių cukrus: 50 g
- Maltas cinamonas: 1 šaukštas
- Vanilinis cukrus: ½ šaukštelio
- Romas: 50 ml
- Citrinos žievelės: pagal skonį
- Mielinė sluoksniuota tešla: 1 lakštas (~250 g)
- Kiaušinis: 1 (patepti)
Recepto paruošimas
1. Cukraus mišinys: Į nedidelį dubenėlį dedama cukraus, nerafinuoto cukranendrių cukraus, malto cinamono, vanilinio cukraus ir romo. Į mišinį įtarkuojama citrinos žievelė ir viskas gerai išmaišoma, kad ingredientai susimaišytų.
2. Tešlos paruošimas: Tešla atsargiai kočiojama ant miltuoto paviršiaus, kad ji būtų plona – maždaug 3–4 mm storio.
3. Iškočiojus tešlą, ji supjaustoma į 6 ilgas juostas.
4. Įdaro dėliojimas: Tris tešlos juostas pabarstoma didesne dalimi cukraus ir cinamono mišinio. Kitos trys juostos dedamos ant pabarstytų juostų, kad būtų sluoksniuotos.
5. Bandelės formavimas: Vieną juostą, kurios viršus yra su cukraus mišiniu, atsargiai vyniojama į ritinėlį, o tada perpjauta per pusę, kad susidarytų dvi apskritos bandelės.
6. Taip pat formuojamos ir likusios bandelės.
7. Kepimas: Bandelės išdėliojamos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant šiek tiek tarpo tarp jų, kad kepant galėtų plėstis. Kiaušinis plakamas į mažą indą ir juo patepama kiekviena bandelė.
8. Kepimas orkaitėje: Orkaitė įkaitinama iki 180 °C, ir bandelės kepamos apie 20 minučių, kol jos įgauna gražią auksinę spalvą.
9. Santrauka: Karamelinės cinamoninės bandelės yra gardus desertas, kuris puikiai tinka šaltam rudens vakarui ar šventinei progai. Šios bandelės, pagamintos iš sluoksniuotos tešlos ir praturtintos cinamono, yra tikras malonumas visiems cinamono mėgėjams. Jų ruošimas yra lengvas, o rezultatas – nepakartojamas. Bandelės geriausiai tinka valgyti tą pačią dieną, kai jos yra šviežios ir minkštos, todėl patariama jas kepti tik tada, kai esate pasiruošę pasimėgauti jų skoniu.