Sluoksniuotos tešlos sausainiai - Mini palmiers

Kategorija: Desertų receptai


Sluoksniuotos tešlos sausainiai - Mini palmiers

Paskelbė:

Ingredientai

~20 sausainių:
  • sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų
  • cukrus: 100 gramų (rekomenduojame įmaišyti trečdalį rudo cukraus)
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • kiaušiniai: 1 (aptepimui)


Recepto paruošimas

1. Tešlos paruošimas: Atšildykite sluoksniuotą tešlą kambario temperatūroje, kol ji taps lanksti, bet ne per minkšta.

2. Cukraus ir cinamono mišinys: Sumaišykite cukrų su cinamonu. Jei naudojate ir rudąjį cukrų, sumaišykite jį su baltuoju santykiu 1:2.

3. Tešlos pabarstymas: Iškočiokite tešlos lakštą ant švaraus paviršiaus.

4. Vieną tešlos pusę gausiai pabarstykite paruoštu cukraus ir cinamono mišiniu.

5. Lengvai pakočiokite kočėlu, kad cukrus įsispaustų į tešlą.

6. Tešlos apvertimas: Apverskite tešlos lakštą ir pakartokite pabarstymo bei kočiojimo procesą su kita puse.

7. Tešlos susukimas: Nustatykite tešlos vidurio liniją. Abu tešlos kraštus sukite link vidurio linijos, kol jie susitiks centre, suformuodami dvigubą ritinėlį.

8. Sausainių pjaustymas: Gautą ritinėlį aštriu peiliu supjaustykite maždaug 1 cm pločio griežinėliais. Jei pageidaujate, kiekvieną griežinėlį šiek tiek suploti.

9. Sausainių išdėstymas: Paruoštus griežinėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarp jų tarpus, kad kepdami jie nesuliptų.

10. Aptepimas: Kiaušinį lengvai išplakite ir teptuku aptepkite kiekvieno sausainio viršų. Jei norite, papildomai pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.

11. Kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.

12. Kepkite sausainius 15–20 minučių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.

13. Atvėsinimas: Išimkite sausainius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti ant grotelių.

14. Santrauka:Sluoksniuotos tešlos sausainiai „Mini palmiers“ yra lengvai paruošiami ir puikiai tinka įvairioms progoms.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook