Sluoksniuotos tešlos sausainiai - Mini palmiers
Kategorija: Desertų receptai
Ingredientai
- sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų
- cukrus: 100 gramų (rekomenduojame įmaišyti trečdalį rudo cukraus)
- cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- kiaušiniai: 1 (aptepimui)
Recepto paruošimas
1. Tešlos paruošimas: Atšildykite sluoksniuotą tešlą kambario temperatūroje, kol ji taps lanksti, bet ne per minkšta.
2. Cukraus ir cinamono mišinys: Sumaišykite cukrų su cinamonu. Jei naudojate ir rudąjį cukrų, sumaišykite jį su baltuoju santykiu 1:2.
3. Tešlos pabarstymas: Iškočiokite tešlos lakštą ant švaraus paviršiaus.
4. Vieną tešlos pusę gausiai pabarstykite paruoštu cukraus ir cinamono mišiniu.
5. Lengvai pakočiokite kočėlu, kad cukrus įsispaustų į tešlą.
6. Tešlos apvertimas: Apverskite tešlos lakštą ir pakartokite pabarstymo bei kočiojimo procesą su kita puse.
7. Tešlos susukimas: Nustatykite tešlos vidurio liniją. Abu tešlos kraštus sukite link vidurio linijos, kol jie susitiks centre, suformuodami dvigubą ritinėlį.
8. Sausainių pjaustymas: Gautą ritinėlį aštriu peiliu supjaustykite maždaug 1 cm pločio griežinėliais. Jei pageidaujate, kiekvieną griežinėlį šiek tiek suploti.
9. Sausainių išdėstymas: Paruoštus griežinėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarp jų tarpus, kad kepdami jie nesuliptų.
10. Aptepimas: Kiaušinį lengvai išplakite ir teptuku aptepkite kiekvieno sausainio viršų. Jei norite, papildomai pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
11. Kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
12. Kepkite sausainius 15–20 minučių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
13. Atvėsinimas: Išimkite sausainius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti ant grotelių.
14. Santrauka:Sluoksniuotos tešlos sausainiai „Mini palmiers“ yra lengvai paruošiami ir puikiai tinka įvairioms progoms.