Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas
Kategorija: Desertai
Seniai norėjau išsikepti namuose, pabandžiau ir nesigailiu, labai vykęs kepinys. Recepte, kurį radau, rašoma, kad pirma reikia pakepti pyrago pagrindą, o antrą tešlos sluoksnį pašaldyti. Aš visą pyragą surinkau iš karto ir pašoviau į orkaitę nieko nelaukus. Iškepė puikiai.
Tešlai reikės:
250 g margarino;
80 g sviesto;
150 g cukraus;
2 kiaušinių;
3 v.š. grietinės;
1 a.š. kepimo miltelių;
600 g miltų (man prireikė beveik kilogramo).
Įdarui:
100 g obuolienės;
500 g varškės;
80 g cukraus;
3 kiaušinių;
1 a.š. vanilės;
paplakto kiaušinio pyragui aptepti.
Kaip gaminti
* Pasiruošiame tešlą. Kambario temperatūros sviestą sumaišome su margarinu ir cukrumi, po vieną įplakame kiaušinius. Suberiame miltus, kepimo miltelius, sudedame grietinę ir suminkome vientisą tešlą. Jei labai limpa prie rankų, įberiame dar truputį miltų. Tris ketvirtadalius tešlos iškočiojame ir įklojame į skardą, ištiestą kepimo popieriumi, paviršių aptepame obuoliene.
* Varškę išplakame su cukrumi, kiaušiniais ir vanile, suverčiame ant paruošto kepti pagrindo, paskirstome po visą paviršių.
* Likusią tešlą iškočiojame ir apklojame ja varškės sluoksnį. Patepame kiaušinio plakiniu, šakute nubraižome dryželius. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 40-50 minučių, kol gražiai tolygiai paruduoja.
* Supjaustome atvėsusį.
Tešlai reikės:
250 g margarino;
80 g sviesto;
150 g cukraus;
2 kiaušinių;
3 v.š. grietinės;
1 a.š. kepimo miltelių;
600 g miltų (man prireikė beveik kilogramo).
Įdarui:
100 g obuolienės;
500 g varškės;
80 g cukraus;
3 kiaušinių;
1 a.š. vanilės;
paplakto kiaušinio pyragui aptepti.
Kaip gaminti
* Pasiruošiame tešlą. Kambario temperatūros sviestą sumaišome su margarinu ir cukrumi, po vieną įplakame kiaušinius. Suberiame miltus, kepimo miltelius, sudedame grietinę ir suminkome vientisą tešlą. Jei labai limpa prie rankų, įberiame dar truputį miltų. Tris ketvirtadalius tešlos iškočiojame ir įklojame į skardą, ištiestą kepimo popieriumi, paviršių aptepame obuoliene.
* Varškę išplakame su cukrumi, kiaušiniais ir vanile, suverčiame ant paruošto kepti pagrindo, paskirstome po visą paviršių.
* Likusią tešlą iškočiojame ir apklojame ja varškės sluoksnį. Patepame kiaušinio plakiniu, šakute nubraižome dryželius. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 40-50 minučių, kol gražiai tolygiai paruduoja.
* Supjaustome atvėsusį.
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Šventėms – tortas „Snickers“
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Greitas Obuolių pyragas
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Pyragas su silkių file ir pievagrybiais
Kopūstų pyragas
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Kiaušinius dažome natūraliai
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Citrininis pyragas
Raudonojo aksomo tortas
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Klasikinis medaus tortas
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Šokoladinis karamelinis pyragas
Kibinai. Skanių Trakų kibinų receptas
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
Scofa
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru