Minkščiausi ir greičiausi obuolių suktinukai.
Kategorija: Desertai
Jų pagrindas – švelni smėlinė grietininė tešla, kurią puikiai papildo sultingas ir aromatingas įdaras iš šviežių obuolių! Būtinai pabandykite!
Ingredientai
Tešlai:
Į dubenį dedame sviestą, grietinę ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišome. Pusę miltų maišome su kepimo milteliais ir beriame į sviesto-grietinės mišinį. Pradedame maišyti tešlą palaipsniui berdami likusius miltus (miltų gali prireikti daugiau arba mažiau). Turi išeiti minkšta, tačiau prie rankų nelimpanti tešla. Įdarui obuolius tarkuojame stambia trintuve.
Tešlą iškočiojame 15×30 cm stačiakampiu, į centrą dedame įdarą (obuolių sultis iš anksto nukošti per sietelį) ir užlenkiame pirma vieną kraštą, paskui kitą. Pjaustome 4-5 cm pločio gabaliukais. Sutepame plaktu kiaušiniu (pagal pageidavimą) ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol paruduos apie 25-35 min. Paruoštus suktinukus pagal pageidavimą pabarstome cukraus pudra.
Ingredientai
Tešlai:
- 350 g miltų
- 200 g sviesto (margarino)
- 200 g grietinės
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 4-5 obuoliai (vidutiniai)
- 150 g cukraus (pagal skonį)
- 2 valg.šaukštai citrinos sulčių
- citrinos žievelė (cinamonas, razinos ir kt) pagal pageidavimą
Į dubenį dedame sviestą, grietinę ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišome. Pusę miltų maišome su kepimo milteliais ir beriame į sviesto-grietinės mišinį. Pradedame maišyti tešlą palaipsniui berdami likusius miltus (miltų gali prireikti daugiau arba mažiau). Turi išeiti minkšta, tačiau prie rankų nelimpanti tešla. Įdarui obuolius tarkuojame stambia trintuve.
Tešlą iškočiojame 15×30 cm stačiakampiu, į centrą dedame įdarą (obuolių sultis iš anksto nukošti per sietelį) ir užlenkiame pirma vieną kraštą, paskui kitą. Pjaustome 4-5 cm pločio gabaliukais. Sutepame plaktu kiaušiniu (pagal pageidavimą) ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol paruduos apie 25-35 min. Paruoštus suktinukus pagal pageidavimą pabarstome cukraus pudra.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Virtų bulvių suktinukai su faršu
Greitas Obuolių pyragas
Šventėms – tortas „Snickers“
Kiaušinius dažome natūraliai
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Raudonojo aksomo tortas
Pyragas su maskarpone
Pica su voveraitėmis
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Bemielės tešlos pica
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Pica su faršu
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
Tortas „Juodasis miškas“
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
Labai skanios spurgos
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Obuolių desertas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Pyragas su silkių file ir pievagrybiais