Mielinis pyragas su aguonomis
Kategorija: Desertai
Šis mielinis pyragas labai minkštas, purus bei žinoma skanus.
1. Pirmiausia pieną, sviestą, cukrų bei vanilinį cukrų pakaitinkime kol ištirps, atvėsinkime iki kūno temperatūros, suberkime mieles. Miltus išsijokime į dubenį, supilkime mielių - pieno mišinį, įmuškime kiaušinius bei užminkykime tešlą. Tešla turėtų būti minkšta bei lipni, rankas minkant tešlą tepti aliejumi, kad tešla neliptų. Minkykime, kol tešla nebelips prie rankų, bet dar išliks minkštutė. Dubenį uždengkime drobele bei palikime šiltai kol tešla pakils dvigubai.
Ingredientai
- pienas: 125 mililitrai
- cukrus: 3 šaukštai
- vanilinis cukrus: 1/2 pakelio
- sausos mielės: 7 gramai
- miltai: 350 gramų
- sviestas: 50 gramų
- kiaušiniai: 2
- aliejus
- kiaušiniai: 1 (aptepimui)
- Įdarui:
- aguonos: 1 stiklinė
- cukraus pudra: 2 šaukštai
- vanduo
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pieną, sviestą, cukrų bei vanilinį cukrų pakaitinkime kol ištirps, atvėsinkime iki kūno temperatūros, suberkime mieles. Miltus išsijokime į dubenį, supilkime mielių - pieno mišinį, įmuškime kiaušinius bei užminkykime tešlą. Tešla turėtų būti minkšta bei lipni, rankas minkant tešlą tepti aliejumi, kad tešla neliptų. Minkykime, kol tešla nebelips prie rankų, bet dar išliks minkštutė. Dubenį uždengkime drobele bei palikime šiltai kol tešla pakils dvigubai.
2. Tuomet aguonas sumalkime kavamale, suberkime cukraus pudrą bei įpilkime šiek tiek vandens, labai gerai išmaišykime. Įdaras turi gautis sunkiai maišomas.
3. Po to orkaitę įkaitinkime iki 200 laipsnių temperatūros. Pakilusią tešlą plonai iškočiokime bei ištampykime ant sviestu patepto stalo. Tešla turi būti plonai ištampyta bei permatoma. Užtepkime aguonų įdarą ant tešlos bei standžiai susukime ritinėlį. Jį perlenkime pusiau ir suvykime tarsi virvę.
4. Galiausiai pyragą dėkime į pailgą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir aptepkime kiaušinio plakiniu, talpinkime į orkaitę maždaug 10 minučių.
5. Po 10-ies minučių sumažinkime orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių temperatūros bei uždenkime pyragą folija, kad neapdegtų pyrago viršus.
6. Kepkime dar maždaug 20 minučių. Valgome!
Raktažodžiai:
pyragas, kepinys, mieles, pyragas su mielemis, pyragas su aguonomis, aguonos, mielinis pyragas, sausos mieles
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Labai skanios spurgos
Minkščiausi ir greičiausi obuolių suktinukai.
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Bandelės su lašinukais
Bemielės tešlos pica
MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Pica su mocarela ir pomidorais
Migdolų pyragas su uogiene
Nesaldūs pyragėliai su grybais
Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Kūčiukai su aguonomis - patys paprasčiausi!
„Garbanotas“ pyragas su varškės įdaru.
Picos padas
Mielinės spurgos su džemu
Sausainiai su persikais
Kondensuoto pieno spurgos – ypač gardu
Spūrgos -minkštutėlės
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
Žagarėliai
KEPTI VARŠKĖTUKAI
Tikras atradimas – Mielinė tešla per 10 minučių! Jums pavyks!