Trapus obuolių pyragas su karamele
Kategorija: Desertai
Super skanus trapus obuolių pyragas su karamele, daugiau net nėra ką pridurti. Jį tikrai verta pasigaminti ir pasilepinti. :)
Ingredientai
1. Trapi tešla: Sumaišome dubenyje miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabaliukais supjaustytą atšaldytą sviestą.
2. Tada įmušame kiaušinį, supilame vyną ir užminkome tešlą.
3. Suformuojame rutulį, suvyniojame jį į maistinę plėvelę ir suplojame tarsi paplotį. Padedame maždaug 60 minučių pabūti šaltai.
4. Įdaras: Nulupame obuolius, pašaliname sėklas ir supjaustome juos į 4 dalis.
5. Tada sviestą ištirpiname kepimo formoje ir suberiame cukrų.
6. Sudedame į sviestą obuolių ketvirčius, glotniai prispaudžiant vieną prie kito ir pakepiname ant stiprios ugnies taip, kad jie pasidengtų karamele, susidariusia iš sviesto bei cukraus.
7. Po to iš tešlos iškočiojame blyną ir uždedame jį ant obuolių taip, kad jie visi būtų uždengti.
8. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
9. Pašauname pyragą ir kepame maždaug pusvalandį, kol tešla gražiai pagelsta.
10. Iškeptą pyragą išverčiame ant lėkštės obuoliais į viršų. Skanus tiek karštas, tiek jau atvėsęs. Pasilepinkite!
Ingredientai
- Trapiai tešlai:
- miltai: 1 stiklinės
- cukrus: 6 valgomųjų šaukštų
- sviestas: 125 gramų
- kiaušiniai: 1
- baltas sausas vynas: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnelio
- muskato riešutas: žiupsnelio
- Įdarui:
- kieti obuoliai: 2 kilogramų
- cukrus: 1 stiklinės
- cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- sviestas: 100 gramų
Recepto paruošimas
1. Trapi tešla: Sumaišome dubenyje miltus, cukrų, druską, muskato riešutą ir gabaliukais supjaustytą atšaldytą sviestą.
2. Tada įmušame kiaušinį, supilame vyną ir užminkome tešlą.
3. Suformuojame rutulį, suvyniojame jį į maistinę plėvelę ir suplojame tarsi paplotį. Padedame maždaug 60 minučių pabūti šaltai.
4. Įdaras: Nulupame obuolius, pašaliname sėklas ir supjaustome juos į 4 dalis.
5. Tada sviestą ištirpiname kepimo formoje ir suberiame cukrų.
6. Sudedame į sviestą obuolių ketvirčius, glotniai prispaudžiant vieną prie kito ir pakepiname ant stiprios ugnies taip, kad jie pasidengtų karamele, susidariusia iš sviesto bei cukraus.
7. Po to iš tešlos iškočiojame blyną ir uždedame jį ant obuolių taip, kad jie visi būtų uždengti.
8. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
9. Pašauname pyragą ir kepame maždaug pusvalandį, kol tešla gražiai pagelsta.
10. Iškeptą pyragą išverčiame ant lėkštės obuoliais į viršų. Skanus tiek karštas, tiek jau atvėsęs. Pasilepinkite!
Raktažodžiai:
pyragas, obuoliu pyragas, trapus pyragas, karamele, desertai, kepiniai, pyragas su obuoliais, vynas
Skanusis močiutės obuolių pyragas
ŠPINATŲ IR ŽUVIES PYRAGAS
Minkščiausi ir greičiausi obuolių suktinukai.
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Greitas Obuolių pyragas
Šokoladinis karamelinis pyragas
Migdolų pyragas su uogiene
Bulvių pyragas su grybais
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
BULVINIS PYRAGAS SU GRYBAIS
Obuolių štrudelis su migdolais
Mielinis pyragas su aguonomis
Šokoladinis pyragas su anakardžių riešutais
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Veganiski virtinukai - labai skanus
Švelnus pyragas su persikais
Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas
VARŠKĖS KEKSAS SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Svogūnų pyragas su sūriu
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Veganiški virtinukai
Pyragas su maskarpone
LIETINIAI BLYNAI SU SŪDYTOS KARAMELĖS PADAŽU IR RIEŠUTAIS
Varškės sausainiai