Trupininis varškės pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Kategorija: Desertai


Trupininis varškės pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Paskelbė:
02 Vasario 2024

Ingredientai

  • sviestas: 200 gramų
  • cukrus: 0,5 stiklinės
  • miltai: 2 stiklinių
  • varškė: 2 pakelių po 180 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: 0,5 stiklinės
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • manų kruopos: 1 valgomojo šaukšto
  • juodųjų serbentų uogienė



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sviestą maždaug 60 minučių palaikykite šaldymo kameroje, kad sukietėtų.

2. Po to išėmę sviestą sutarkuokite jį stambia burokine tarka į dubenį.

3. Tada kartu suberkite pusę stiklinės cukraus ir miltus. Viską sutrinkite pirštais iki smulkių trupinių.

4. Tuomet kitame inde išplakite kiaušinius su puse stiklinės cukraus bei vaniliniu cukrumi.

5. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su kiaušiniais, suberkite manų kruopas.

6. Viską suplakite, kad varškė taptų puresnė.

7. Po to į 28 centimetrų kepimo formą suberkite du trečdalius trupinių, tada supilkite visą varškės masę, užtepkite juodųjų serbentų uogienę ir apiberkite likusiais trupiniais.

8. Kepkite iki 150-160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.

9. Pjaustykite ir skanaukite!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: