Pyragas su rikota (ricotta) ir obuoliais
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- miltai: 350 gramų
- minkštas sviestas: 100 gramų
- cukrus: 100 gramų
- kepimo milteliai: 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių
- rikotos sūris: 250 gramų
- kiaušiniai: 2 (nedideli)
- cukrus: 70 gramų (ricotai)
- vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- alyviniai obuoliai: 3-4 (vid. dydžio)
- cukrus: 2-3 šaukštų
- migdolų plokštelės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sujungiame miltus, šaltą sviestą, cukrų ir kepimo miltelius, viską triname rankomis, kol susidaro trupiniai.
2. Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir sumaišykite su cukrumi (2-3 šaukštai arba pagal skonį) bei migdolų plokštelėmis, kad jie suteiktų tekstūrinį kontrastą.
3. Atskirai dubenyje rikotos sūrį sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol gausite vientisą masę.
4. Kepimo formą patepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
5. Pusę trupinių suberkite į formą kaip pagrindą.
6. Ant trupinių sluoksnio paskirstykite obuolių masę, tada užpilkite kitą trupinių dalį ir supilkite rikotos sluoksnį.
7. Likusiais trupiniais užbaikite pyrago viršų.
8. Įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje kepkite pyragą apie 50 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos.
9. Iškeptą pyragą palikite atvėsti, kad sluoksniai sutvirtėtų.
10. Patiekite ir mėgaukitės šiuo puikiu desertu!
11. Santrauka: Pyragas su rikota ir obuoliais – švelnus, kreminės tekstūros desertas, puikiai tinkantis rudens sezonui. Obuoliai ir rikota sukuria subalansuotą skonį, kuriame susijungia saldumas ir švelni rūgštelė.