Vyniotinis su varške ir uogomis
Kategorija: Desertai
6–8 porcijos
Tešlai reikės:
4 kiaušinių
žiupsnelio druskos
150 g cukranendrių cukraus
160 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto miltelinio cukraus
Įdarui reikės:
400 g pusriebės varškės arba rikotos
300 ml plakamosios grietinėlės
5 šaukštų cukraus
saujos uogų (nuplautų)
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą (30 x 25 cm). Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 15 min.
Iškeptą lakštą su popieriumi perkelkite ant stalo, užklokite drobele ir suvyniokite lyg vyniotinį. Taip suvyniotą padėkite siūle žemyn ir palikite atvėsti. Tada atsargiai išvyniokite, nuimkite drobelę ir popierių. Nesistenkite lakšto ištiesinti.
Įdaras. Varškę ir 3 ar 4 šaukštus grietinėlės sutrinkite iki vientisos masės. Likusią grietinėlę išplakite su cukrumi iki purumo ir sumaišykite su varške. Šią masę tolygiai užtepkite ant iškepto lakšto, suberkite uogas ir lakštą vėl suvyniokite į vyniotinį. Jį padėkite ant lentelės (siūle žemyn) ir maždaug 3 val. palaikykite šaldytuve. Prieš patiekdami vyniotinį apiberkite milteliniu cukrumi.
Tešlai reikės:
4 kiaušinių
žiupsnelio druskos
150 g cukranendrių cukraus
160 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto miltelinio cukraus
Įdarui reikės:
400 g pusriebės varškės arba rikotos
300 ml plakamosios grietinėlės
5 šaukštų cukraus
saujos uogų (nuplautų)
Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą (30 x 25 cm). Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 15 min.
Iškeptą lakštą su popieriumi perkelkite ant stalo, užklokite drobele ir suvyniokite lyg vyniotinį. Taip suvyniotą padėkite siūle žemyn ir palikite atvėsti. Tada atsargiai išvyniokite, nuimkite drobelę ir popierių. Nesistenkite lakšto ištiesinti.
Įdaras. Varškę ir 3 ar 4 šaukštus grietinėlės sutrinkite iki vientisos masės. Likusią grietinėlę išplakite su cukrumi iki purumo ir sumaišykite su varške. Šią masę tolygiai užtepkite ant iškepto lakšto, suberkite uogas ir lakštą vėl suvyniokite į vyniotinį. Jį padėkite ant lentelės (siūle žemyn) ir maždaug 3 val. palaikykite šaldytuve. Prieš patiekdami vyniotinį apiberkite milteliniu cukrumi.
Šventėms – tortas „Snickers“
Skaniausias tortas Paukščių pienas
Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
Tiesiog nepakartojamas: „Rafaelo“ tortas
Raudonojo aksomo tortas
kalėdinis Salomėjos vyniotinis
Apelsinų ir migdolų pyragas
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Skanėstas su uogomis
Lašiša su ypatingu pagardu
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Tortas „Juodasis miškas“
Obuolių desertas
Tortas „Raffaello“
Kiaušinius dažome natūraliai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Maskarponės putėsiai su braškėmis
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Vištienos troškinys su šparaginėmis pupelėmis
Lietinių kąsneliai su lašišomis
Trapūs varškiniai žagarėliai
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"