Varškės pyragas su abrikosais
Kategorija: Desertai
Ingredientai
- sviestas: 200 gramų
- grietinė: 1 valgomojo šaukšto
- miltai: 2,5 stiklinės (stiklinė - 200 ml)
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- varškė: 500 gramų
- cukrus: 1 stiklinės
- kiaušiniai: 2
- grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
- krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
- džiovinti abrikosai: 2 saujų
- migdolų plokštelės (neprivaloma)
Recepto paruošimas
1. Pradžioje sviestą išlydykite, truputį atvėsinkite, dėkite į jį grietinę, išmaišykite.
2. Suberkite miltus bei kepimo miltelius, maišykite, kol galėsite minkyti rankomis. Gausite minkštą, riebią tešlą.
3. Tada 1/4 tešlos dėkite į šaldymo kamerą. Likusią rankomis paskirstykite labai plonu sluoksniu ant formos dugno bei apie 3 centimetrus ant sienelių.
4. Tuomet įdarui varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su cukrumi, išplaktais kiaušiniais, krakmolu, grietine.
5. Abrikosus supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su varške. Pilkite įdarą ant tešlos.
6. Imkite tešlą iš šaldymo kameros bei burokine trintuve sutarkuokite ją ant pyrago viršaus.
7. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 50 minučių (kol gražiai pagelsta). Jei norisi, apie 15 minučių iki kepimo pabaigos apibarstome viršų migdolų plokštelėmis. Skanaujame!